Blaue Blume

+ Support: The Art of Escapism

Beskrivelse

Blaue Blume – Koncert på Fermaten i Herning, lørdag den 2. december 2017

Efter knap et år isoleret i et studie, hvor Blaue Blume har skrevet nyt materiale, er den anderkendte art-pop kvartet nu klar med en tour rundt i Danmark med en kort afstikker til Tyskland. Touren bliver i forbindelse med en EP udgivelse, hvor første track derfra ”Macabre” allerede er ude.

Blaue Blume havde stor succes med debutalbummet ”Syzygy” der blev hædret med 6-stjernede anmeldelser, fik nomineringer i flere awardshows, bragte bandet på tour i Skandinavien, Tyskland, Holland, Belgien og Schweiz, adskillige udsolgte koncerter og nogle af de vigtigste festivaler i Europa bl.a. Eurosonic, By:Larm, Roskilde Festival og Pukkelpop.

Udover et skamrost debutalbum er Blaue Blume blevet anderkendt for deres intense live koncerter, hvor publikum bliver draget helt ind i et dramatisk og dynamisk univers, som på en gang formår at være kompromisløst og perfektionistisk med en iboende vildskab, der kendetegnes af bandets tætte sammenspil og forsanger Jonas Smiths unikke vokal, hvorom Gaffa Norge skrev: ”måske Skandinaviens største stemme”.
”Vi har altid forsøgt at gøre vores koncerter til en helhedsoplevelse – et rum vi går ind i sammen med publikum om man vil. Vi har altid fundet det interessant om vi kunne skabe dette på så overbevisende vis at publikum fik lyst til at deltage tillidsfuldt og fordomsfrit. Når dette lykkedes føler vi virkelig, at vi skaber noget helt specielt sammen med publikum. Vi ønsker, at én sådan stemning skal skabe en platform hvorfra vi kan præsentere nyt som gammelt materiale side om side i en naturlig bevægelse, for vi glæder os meget til at komme ud og spille nye sange – både fra den kommende EP, men også endnu uudgivet materiale. Kreativt sker der nogle interessante ting for os lige nu, og vi er spændte på at vise de nye lyde frem. Vi føler vi bevæger os musikalsk hele tiden, og vi vil gerne give publikum et indblik i denne proces. Det giver samtidig mulighed for, at vi som band kan mærke friskhed ved numrene sammen med publikum, hvilket kan give en særlig energi.” Forklarer bandet.

Når Blaue Blume besøger Fermaten kan publikum altså forvente at høre en masse nyt materiale samt sange fra ep’en ”Beau & Lorette” og ”Syzygy”.

+ Support: The Art of Escapism

Med stemmen som det mest udtryksfulde og intime af alle instrumenter, skaber Ania Rybacka (PL) og Lo Ersare (SWE) et musikalsk univers, der inviterer publikum med på en flugt fra de daglige rutiner. Gennem loops og vokaleffekter multipliceres deres stemmer, krydser hinanden og bevæger sig frem og tilbage mellem komplekse lag af rytmer og musik af minimalistisk karakter.

Originale improvisationsmetoder giver sangerne mulighed for at skabe historier i øjeblikket, hvor de ukonventionelle vokale lydbilleder taler til lytterens fantasi. Musikken er stærkt påvirket af folkemusik og vokalteknikker, der kommer fra blandt andet den bulgarske sang, samt polske og svenske traditioner. Stedets udformning og lydakustik har stor indvirkning på musikken, hvilket gør hver koncert til en unik oplevelse.

Videoer