Coast (SCO)

Hvis du savner Runrig - så gå ikke glip af COAST!

Beskrivelse

COAST (SCO) – Koncert på Fermaten, Herning – Tirsdag den 4. oktober 2022

COAST er keltisk musik, når det er bedst. COAST’s højenergiske og medrivende rock med afstikkere til traditionelt keltisk folk, har gjort dem anerkendt i både Storbritannien, Europa og Skandinavien, hvor bandet har spillet et utal af koncerter. COAST’s sange er om mennesker og steder, om at skabe historie, bedrifter og begivenheder. Deres frodige, stemningsfulde og ekspansive rytmiske lydbilleder er det perfekte supplement til sangeren Pauls ubesværet kraftfulde, men delikat følelsesladede vokal.

Baggrund
Baggrund. COAST blev dannet i 2009 af brødrene Paul Eastham og Chris Barnes. De voksede op i et musikalsk hjem på den skotske ø Benbecula, hvor et særligt vejrfænomen forekommer – thunder snow – hvilket også er titlen på en af deres fantastiske sange et andet hit er Oceanos en sangdokumentar om et cruiseskib, der sank.

Europæiske ”verdensstjerner”
Med fire album flere EP’er og masser af britiske, europæiske og skandinaviske koncerter i bagagen, har COAST positioneret sig som et anerkendt og sammenspillet band. Deres iørefaldende musik har fået airplay på både BBC, P4 og P5. COAST har ikke ligget på den lade side under nedlukningen. Bandet har indgået aftale med pladeselskabet India Media Group, og det ti år gamle band er aktuel med albummet 10.2.

Nyt album ude
Bandet er aktuel med albummet ”10.2” fra 2021
Akuistisk EP “On this Date”, udgivet februar 2022
Ny Album udkommer omkring august 2022

Paul og Duffy
Frontmand og sangskriver Paul Eastham er ikke hr. hvem-som-helst. Han har tusindvis af koncerter i mange forskellige lande bag sig. Paul spillede klaver allerede som 12-årig, og er en klassisk trænet pianist. Senere kastede han sig over at skrive og komponere musik. Paul Eastham har skrevet sange og musik sammen med mange kunstnere blandt andet tre numre til den engelske sangerinde Duffy’s debutalbum, der gik ind som nummer 1. på hitlisten i Wales.

COAST består af:

  • Paul Eastham: Vocals, guitar, piano
  • Chris Barnes: Percussion, backing vocals
  • Finlay Wells: Electric and acoustic guitars
  • Ewan Macdonald: Bass guitar
  • Georgette Cullum: Keyboards, backing vocal
  • Matthias Lassen: Drums

Videoer