Grainne Duffy (IRL)

Irsk sangerinde med rå og kraftig stemme

Beskrivelse

Grainne Duffy – Koncert på Fermaten – Torsdag d. 10. marts 2022 klokken 20.00

Den irske sanger og guitarist Grainne Duffy er et unikt talent med en rå og kraftig stemme, der på en gang kan virke kantet og elegant.

Grainne der voksede op i Castleblayney i County Monaghan, Irland, blev i en tidlig alder inspireret af Rolling Stones, Fleetwood Mac og Pretenders fra hendes ældre søstres pladesamling. Grainne Duffy startede sit musikliv i et band sammen med sine to søstre. Men snart tog hun guitaren i egen hånd og begyndte at lytte til guitarbaserede musik og sådan et band var Fleetwood Mac. ”Pater Green’s guitarspil på’Need your love so Bad’ var vendepunktet for mig.

Jeg blev forelsket i bluesmusikken og brugte mere og mere tid på at lytte og lære sange fra de store bluesguitarister inklusiv de tre King’s; BB, Albert og Freddie”. Derefter begyndte Grainne at skrive og komponere sine egne sange.

I sin korte karriere har hun spillet pået utal af store scener. Hendes vidunderlige blanding af blues, rock og soul, kan tryllebinde ethvert publikum, som vil tigge om mere efter hun slutter sine koncerter.

Stemmen er lige så rå, som den er passioneret og akkompagnementet på guitaren er simpelt, melodisk og med flotte fraseringer. Grainne Duffy er blevet sammenlignet med Bonnie Rait og har turneret vidt og bredt, samt spillet på fremtrædende festivaler som Glastonbury, Blues du Passion og Tremblant International Festival.

Grainne Duffy har turneret rundt i det meste af Europa og endda besøgt Nordpolen; og som det eneste irske band spillet to gange på Dark Season Festival i Svalbard. Hun blev også bedt om at åbne sammen Paul Brady i ny renoverede Ulster Hall i Belfast og i 2016 bedt om at åbne for Jools Holland på hans tour, hvor hun og hendes band prydede scenen i tre begejstrede nætter. Disse særlige forestillinger har givet ekstra næring til pas̊ tanden om, at hun er et særligt talent på vej op.

Videoer