Rebecca Lou

Support: lil cat

Beskrivelse

Rebecca Lou – Koncert på Fermaten, Herning – Fredag den 11. marts 2022

Til denne koncert er det muligt for studerende at købe billet til 100 kr. i døren. Læs mere om studierabatten her.

At rockens vildskab ikke kan forenes med popmusikkens iørefaldende kækhed er en sejlivet og helt forkert myte. Det er Rebecca Lou det endegyldige bevis på.

Rebecca kan både lave smadret punk, med alt hvad det indebærer af læderjakker og dommedagsguitar, men hun er også leveringsdygtig på vemodige akkorder, melodier og tekster, der sætter sig fast i din hjerne, som den mest insisterende popsang.

»Jeg elsker rockmusik, og det er en kæmpe del af mig, men jeg har også et kæmpe pophjerte. Jeg kan godt lide det storladne og den gode melodi, og så er historien i sangen super vigtig for mig«, siger hun. Tag bare selvtillidshymnen ‘Bitch, U Look Good’, som Rebecca Lou håber kan give andre mod til at turde være sig selv.

Siden debut-ep’en Skeletons fra 2018 har Rebecca Lou haft singler i rotation på både P3 & P6 imens projektet har turneret i Danmark, Tyskland, Østrig og England og blandt andet optrådt på Roskilde Festival (DK), SPOT Festival (DK), Reeperbahn Festival (DE), Waves Vienna (AT), til Livebeatet på P6 Beat og Gaffaprisen 2020.

Den 27. oktober 2021 udkom Rebecca Lou med sit 2. album ‘Heavy Metal Feelings’. Albummet fik store roser med på vejen af nationale medier og modtog blandt andet en femstjernet anmeldelse i GAFFA. Netop GAFFA placerede Rebecca Lou på forsiden af deres novemberudgave i 2021. På releasedagen for albummet indtog Rebecca Lou Lille VEGA, til sin første store headliner koncert.

I foråret 2022 lægger hun vejen forbi 10 forskellige danske byer på sin danmarksturné, og her er Herning selvfølgelig med.

 

Support: lil cat

Meget har ændret sig, siden kæreste-duoen lil cat opstod under første corona-lockdown. Forsangeren Cathrine og produceren Mads er kommet ud af corona-boblen, har spillet koncerter og er allerede nu udkommet med EP nummer to. En EP hvor den røde tråd tilfældigvis tog form, da lo-fi-duoen fik øjnene op for filmbølgen czech new wave. Genren opstod i 1960’erne i Tjekkoslovakiet og dyrkede det normkritiske og det surrealistiske. Filmene var meget gakkede og viste verden fra sin mest absurde side – hvilket var noget, som gav genlyd hos lil cat:

»Czech new wave gav os en eller anden ro i, at det er okay at være mærkelig, og at det er fedt ikke at passe ind i normen. Alt andet ville i bund og grund også føles uærligt, fordi vi hader virkelig at følge reglerne. Vi passer på mange måder ikke ind, men nu har vi bare valgt at hvile i det«, fortæller Cathrine.

På den måde gav czech new wave EP’en den overskrift, den i virkeligheden hele tiden havde haft. lil cat’s musik kan virke fjollet og skørt, og derfor kan man hurtigt tro, at de to bare har det fantastisk 24 timer i døgnet – sådan forholder det sig dog ikke:

»Når man lytter til musik, som er mega gakket og lalleglad, så tænker man, at det er lavet af folk, der er virkelig glade og har overskud. Sådan har vi det overhovedet ikke. Vi ser det nærmere som en kritik af verden, fordi verden er fucked – og hvis verden er fucked, så er det også okay, at vi er fucked. Hele den der “jeg giver ikke en fuck”-attitude kommer ikke af, at vi har mega meget selvtillid, nærmere omvendt. Det kommer af sårbarhed, og det er ligesom blevet vores måde at håndtere tingene på«, forklarer Mads.

Hvis man kan fremhæve det absurde, mærkelige og “fucked” i den verden, der omgiver én, så kan man også finde mere ro i selv at føle sig kaotisk indeni. Så er det verdenen, der er skør, og man selv er bare et produkt af den. Det er præcis det lil cat gør i deres sange. Det kan måske virke fjollet, men det giver en form for ro, når man ikke føler, at man passer ind – noget vi nok alle i bund og grund kan relatere til.

 

Foto af Rebecca Lou: Tue Blichfeldt

Videoer