Jens Lysdal & band

Nærværende dansk folk / pop

Jens Lysdal & band

Beskrivelse

Jens Lysdal & Band – Koncert på Fermaten i Herning, torsdag den 16. februar 2017

Jens Lysdal har siden han udgav sit debut-album “A matter of time”, tilhørt toppen af den danske musikscene. Han har rejst kloden rundt med sin musik, fået overvældende anmeldelser for sine albums, opnået international anerkendelse og nomineringer, men indtil nu altid sunget og udgivet sin musik på engelsk.

Hans rustne ro i stemmen er rar, rå og relevant, og sammen med det overlegne og berømmede guitarspil, stadig i forgrunden. Med sit første danske solo-udspil EP’en “Landet” (2016) giver teksterne på modersmålet ham nye og yderligere muligheder for humor, holdninger og sproglige nuancer og dem udnytter han til fulde.

Jens Lysdal er en engageret og altid nysgerrig mand, der altid har sagt og gjort hvad der passede ham – i livet, som på scenen. Det kan både høres og mærkes i musikken og i de stærke, vedkommende tekster. Genre-mæssigt ligner hans musik måske mest det svenske band Bo Kaspers Orkester – som også frit og ubesværet skifter fra roots til vals og videre til pop alt efter hvad sangen og historien har bedst af. Og med den klasse musikere han altid omgiver sig med, er dét en oplevelse i sig selv. Koncerterne er som altid fyldt med skæve indfald, spilleglæde og god og humoristisk kontakt med sit publikum, men måske først og fremmest et nærvær og en intensitet, der ikke lader nogen gå uberørte hjem. Man forholder sig til Jens Lysdal, hvad enten man vil eller ej. Fordi han selv er så meget til stede, drages man også som tilhører med og ind.

De senere år har Jens Lysdal været på turné i USA, Tyskland, Holland, England, Schweiz, Canada og Portugal . Han indspillede sit forrige album “Easy Heart” i Austin, Texas med nogle af klodens stærkeste musikere, blev skamrost af medierne, nomineret til “Bedste folk-udgivelse i Tyskland” og havde sidste år én af sine sange med på et amerikansk Grammy-nomineret album.

Line-up:
Jens Lysdal: Vokal & guitarer
Rune Harder Olesen: Percussion ( CV Jørgensen, Tim Christensen, Kim Larsen, Gnags )
Jesper Bo Hansen: Keys ( Anne Linnet, Anne-Dorthe Michelsen )
Nikolai Land: Bas – ( Allan Olsen )
Mads Andersen: Trommer ( Marie Key )

Videoer