Lennart Ginman

Koncerten er desværre aflyst pga. sygdom. Billetkøberne modtager en mail med relevant information om refundering af billetter.

Beskrivelse

Koncerten er desværre aflyst pga. sygdom. Billetkøberne modtager en mail med relevant information om refundering af billetter.

Lennart Ginman præsenterer nu sin nye trio live. Trioen spiller et fascinerende mix af præsentisk elektronisk musik og jazz. En iderig filmisk eksperimentel techno som balancerer mellem rørende minimal romantik og smadrede brutale lydflader. Mellem højstemthed og jordnær minimalisme. Mellem elektroniske sequencere og den 200 år gamle kontrabas.

Trioens filmiske musik klinger, som de store emotioner føles: en ukonventionel musikalsk cocktail af indre drømmestøj, bittersød pop, mørkemusik og eskapisme. En improviseret musikalsk udforskning udenfor enhver antydning af genre. Men som altid i Lennart Ginmans egen musik er den melankolske, depraverede og romantiske ‘sound’ det altid tilstedeværende dna. Et dna som afspejler både Ginmans stærke finske rødder og hans danske opvækst. Tonen trækker tråde til Jan Johansson, Dubstep, Jean Sibelius og Björk.

Foruden Lennart Ginman på kontrabas og elektronik består trioen af Maggie Björklund (Jack White, Klingra, Sort Sol) på pedal Steel Guitar og Steen Rock (Mikael Simpson, Nobody Beats The Beat, Khal Allan) på trommemaskiner fxs & scratz. Bjorklund og Rock er begge i særklasse eminente musikere, og begge har de gang på gang beriget og overrasket kræsne lyttere verden over med hver deres helt unikke skabertalent og deres mod til at sprænge musikkens grænser.

Kompositionerne føder musikalske ideer, som udvikler sig kollektivt og vokser frem i musikken mellem de 3 musikere – måske som et lille repeteret og minimalistisk rytmisk mønster som over tid udvikler sig til et stærkt forrevet, manipuleret og abstrakt lydlandskab. Underlagt kompositionens egen logik vokser musikken frem, lader sig vende og dreje mens nye klange og nye former føjer sig naturligt til rækken af ukendte selvfølgeligheder. Overalt kan en melodistump bryde frem af disen, fange lytterens opmærksomhed og bære lytterens egne indre tekster og fantasier videre.

Musikken er skrevet af Lennart Ginman, og trioen er helt aktuel med albummet ‘360’, som har modtaget fremragende anmeldelser overalt herhjemme såvel som udenlands.

 

Foto: Kim Wendt

Videoer