Maja og De Sarte Sjæle

Support: Downtown July

Beskrivelse

Maja og De Sarte Sjæle – Koncert på Fermaten, Herning – Torsdag den 3. februar 2022

Til denne koncert er det muligt for studerende at købe billet til 100 kr. i døren. Læs mere om studierabatten her.

Maja og De Sarte Sjæle er umiddelbar pop og 80’er-poesi om forlist kærlighed med Maja Rudolphs smukke stemme som omdrejningspunkt. De debuterede i april 2016 med albummet Maja og De Sarte Sjæle. Seneste nye udspil er singlen ”Olsen Bandens Sidste Bedrifter”, som er ude 8. oktober 2121. Det er første single fra bandet, der udkommer på producerteamets eget pladeselskab og sangen er inspireret af en brevkasse i et gammelt dameblad. Dilemmaet går ud på at have det hele; kæreste, karriere og faste rammer – men alligevel have lyst til at pakke en kuffert, bruge kassekreditten, flyve om på den anden side af jorden og danse rundt på en strand med masser af rødvin uden bekymringer!

Maja og De Sarte Sjæle blev dannet af vennerne, Timo Andersen, den introverte sangskriver, der sætter ord på de sange, Maja Rudolph lægger stemme til. De debuterede i april 2016 med albummet ’Maja og De Sarte Sjæle’ og sangen ”Uden Dig” blev et af de mest spillede numre i radioen. Albummet blev året efter nomineret til årets danske pop-udgivelse ved Gaffa prisen 2017. Et album med slidstærk visepop og radiator-poesi, som sætter ærlige ord på kærlighedens tomrum. Et ægte bud på jordnær og helhjertet dansk pop med en cool provinsattitude.

Deres sang, ’Lille turteldue’, blev udvalgt af Politiken som en af årets bedste sange i 2016 og Politikens musikredaktør skrev bl.a.: ”Når man kan slippe af sted med at synge om at »spise budding og se tegnefilm« i en popvise om forlist kærlighed og få ordet »turteldue« til at klinge i mol, kan man forvandle en popsang til en stille dans på gloser. (…) Maja og De Sarte Sjæle er uden for nummer på den danske popscene. Duoen har mere på hjerte end så mange andre popnavne i dag. Og evnerne til at formulere det. (…) Timo Andersen er den introverte sangskriver, der som en sønderjysk Cyrano de Bergerac sætter ord på de sange, Maja Rudolph lægger stemme til. Timo Andersen kan ikke selv synge, men det kan Maja Rudolph, der arbejder som nyuddannet lærer på sin gamle folkeskole i Rødekro.”

Efter deres radiohit: ”Uden dig” fra 2016 er de nu aktuelle med blandt andet sangene ”Christoffer” og ”Venter på dig”, som har fået en større lyd og hurtigere tempo, og tager en tilbage til 1980’ernes sukkerfeber af pastelfarvede synths, fnuglette popmelodier og melankoliens sorte rande under øjnene. Bandet deltog også i Dansk Melodi Grandprix 2020 med ”Den eneste goth i Vejle” og senest er ”Billabong” kommet til i samarbejde med Christian Hjelm.

Support: Downtown July

Sammen laver de eksplosiv dansk-sproget musik, der trækker på genrer som bla. Funk, Soul, R&B, Pop, Rock og Reggae, som samles under paraplyen: indie-pop/rock. Downtown July brister sig på at være tight og har stor synergi, alle komponenter har stor vigtighed og samhørigheden mellem bandets medlemmer er at høre og se i live-sets. De hårdtslående grooves og dybe klangflader flyder uløseligt sammen med teksterne som rammer en bred repræsentation af, hvordan et ungdomsliv har mange facetter – fra forsøgt fuld kontrol til gennemgribende magtesløshed.

Kommende udgivelse
Til foråret udkommer Downtown Julys næste EP. Musikken er et resultat af mange års skriverier og musiske udfoldelser, som kulminerede med et Oktober-eventyr til London. Bandet blev inviteret til at indspille deres nye musik i legendariske studier såsom Abbey Road Studios og Angel Studios. Sangene repræsenterer bandets eventyrlystne vals i skaberkraften. Med 20 dage i de bedste studier i verden og båret af historiens vingesus håber Downtown July at kunne vække deres musik til live. Sangene har nu fået deres eget liv og ønsker at give lytteren
gnisten til at erindre alt det smertefulde, skrøbelige og selvværdigivende en eksistens medbringer.

Tidligere koncerter
Bandet har gennem deres 3 års eksistens opnået erfaring ved at spille utroligt mange koncerter. I 2021 gjaldt det blandt andet at spille til Gemini Festival, to gange til Århus festuge, på Cluster Square samt opKOM i Mølleparken og JuiceBox Festival. Før har bandet spillet på spillesteder som Kedelhuset i Silkeborg, Atlas i Århus, Turbinen i Randers, Fermaten i Herning, Konfus i Esbjerg, Platform K i Horsens og  ser frem til at spille en vinter-sæson, med kalenderen fyldt med koncerter på et utal af på diverse højskoler og efterskoler. Sommeren 2022 byder allerede på interesse fra festivaler, hvor Downtown July skal spille til Regatta 2022 i Silkeborg og Made In Tversted.

Downtown July er:

Lærke Høj Andersen (vokal)
Janus Tornehave (Guitar)
Søren Baldwin (Bas)
Martin Langvad (Guitar)
Mikkel Hæk (Trommer)

Videoer