Marius Ziska (FO)

Er du vild med Bon Iver eller Phoebe Bridgers? Så skal du opleve Marius Ziska, som byder på færøsk melankoli og elektronisk popmusik / Support: Axel Flóvent

Beskrivelse

Det færøske band Marius Ziska har med deres nordiske lyd markeret sig som et af de mest interessante navne på den færøske musikscene. I medierne er de blevet sammenlignet med Ásgeir og Bon Iver, og bandet har opnået international anerkendelse i løbet af de seneste år. De spillede The Great Escape Festival i England i 2022 og både SPOT Festival og By:Larm Festival i 2023 samt turnéer i både Norge og Danmark. Bandet har i mange omgange været i Danmark med deres sammentømrede og virkeligt stærke live-setup, hvilket har skabt en solid dansk fanbase.

Marius Ziska udgav deres fjerde album RÚM i 2023 – et album der tager deres elektroniske popmusik og færøske melankoli til et nyt niveau. RÚM er nemlig udarbejdet i samarbejde med den verdenskendte musiker Rob Moose (Bon Iver, Phoebe Bridgers, Paul Simon, Taylor Swift, Alabama Shakes), som har komponeret og indspillet strygerarrangementer på flere af sangene.

Bandet vandt en Faroese Music Award for “Song of the Year 2022” for singlen “Síggja av nýggjum” fra den nye plade, og spillede i februar 2023 tre helt udsolgte koncerter med det Færøske Symfoniorkester i Nordens Hus i Torshavn til fantastiske anmeldelser.

 

Support: Axel Flóvent

Videoer