Psyched Up Janis

Support: Viva Vertigo

Beskrivelse

Psyched Up Janis – Koncert på Fermaten, Herning – Torsdag den 14. april 2022

Til denne koncert er det muligt for studerende at købe billet til 100 kr. i døren. Læs mere om studierabatten her.

Psyched Up Janis er tilbage og spiller til foråret 14 koncerter i hele landet.

”Vi har altid elsket at spille live i Psyched Up”, udtaler forsanger og guitarist Sune Wagner. Bassist Jakob Jørgensen uddyber: ”Vi spillede utrolig mange koncerter i sin tid, og vi er mere spændte end nogensinde på den kommende tour.”

I forbindelse med turnéen udgiver bandet intet mindre end tre vinyler: ”The Noisy Album” indeholder en optagelse af en livekoncert med Psyched Up Janis på det legendariske spillested CBGB’s i New York City i 1994. ”Swell Demos” består af demo-versioner af numrene fra bandets debutalbum ”Swell”. Sangene er spillet med en anden nerve og intensitet og andre guitarsoloer end på den oprindelige udgivelse fra 1994. Derudover udgives ”The Clean Sweep”, hvor de gamle EP’er er samlet på ét dobbeltalbum, bl.a. med nonalbum tracks og syv bonusnumre.

 

Support: Viva Vertigo

Det københavnske band rockband Viva Vertigo er tilbage efter mange års pause. Først og fremmest gik turnéen i november 2021 med Magtens Korridorer over al forventning ”Vi fik en rigtig god
respons fra publikum på vores nye sange, det gav virkelig blod på tanden,” udtaler bandets stifter Simon Beck – ”der har også været mange fine ord om den første single og musikvideoen – så vi er
glade!” Det og så at få lov at trykke den af for over for Magtens store festklare publikum, gav bandet et ordenligt skud energi frem til de næste koncerter i foråret og i efteråret, når det 4. album skal
udkomme. I den forbindelse kommer endnu en single fra det kommende album ”Man, She’s From the Streets”. Et særdeles fængende og melodisk nummer, der via en tostemmig melodi stemme i verset og med godt med slag i gulv-tam’en, munder ud i et direkte catchy omkvæd med dansebeat på hi-hatten… ”vores sorte noir-rock får sig lige et skud dansebeat dér – og der ér roadtestet nu – en del af publikum DANSEDE rent faktisk – specielt i Ålborg gik den ind!”

Historie
Bandet debuterede i sin tid med det Sune Rose Wagner-producerede album ”Viva Viva” i 2004, hvor Sune Wagner også trakterede guitaren. Ydermere var Mick Grøndahl (Jeff Buckley) med på bas og Kristoffer Sonne (His Lordship, Chrissie Hynde, Brett Anderson) medvirkede på trommer. Derefter fulgte landsdækkende tours såvel solo koncerter og som support for bands som Baby Woodrose, The Raveonettes og koncerter med The Blue Van og Powersolo rundt i Danmark med afstikkere til Sverige og Baltikum og et par gange på SPOT.

Det blev yderligere to rockende albums, på alle tre albums havde anmelderne rosende ord både i indland og udland. Debutalbummet blev månedens album i nogle europæiske rockmagasiner og kaldet et gadekryds mellem Johnny Cash og Sonic Youth (!) og det andet album Vulcan Gas Company (med gæster som Lise Cabble (Miss B. Haven) og Baby Woodrose) i 2007 blev i et UK-magasin kaldt ”Simply fucking stunning” og Vicious Echo (igen med gæster Sune Wagner og Lise Cabble) i 2009 samt den sidste single ”Volcano Echo” i 2010 fulgte trop med interviews til både danske og udenlandske blade og fanzins. Der var radio singler fra alle tre albums og de to danske film ”Nordkraft” (Nimbus film) og ”Lille Soldat”(Zentropa) havde begge sange med fra Viva Vertigo.

Videoer