Musikken set fra min stol

Rikke Andersen

MUSIKKEN “SET” FRA MIN STOL 
Af Rikke Andersen, PR ansvarlig, Fermaten i Herning

Start 2017 med en gang kultur som modvægt til decembers mange tomme kalorier. Sæsonen skydes igang med projektet “Uhørt”, der byder på poesi skrevet og oplæst af forfatter Lone Hørslev, tilsat musik af komponist Jesper Mechlenburg. Lad dig underholde, når Hørslev blandt andet reciterer digtet om en drøm, hun har haft om Jarl Friis-Mikkelsen. Så er du godt i gang, og hvis du har fået smag for spidsfindig, tekstbåret musik, kan du passende fortsætte med Bisse d. 1. februar. Den unge ord-smed har udgivet hele 5 albums siden 2015, og han har modtaget masser af anmelderstjerner. Han skal opleves.

Er du til engelsksproget indiefolk, har vi et par rigtig gode bud i denne sæson. Jonah Blacksmith har tidligere gæstet Fermaten som support for Allan Olsen. Nu er gruppen klar til at tage den selv, og jeg er sikker på, der er mange, der glæder sig til et gensyn d. 10. februar. Et andet band i samme genre er The White Album, der besøger Fermaten 2. marts. Tre mand med skæg, guitar og gode sange, det kan ikke gå galt.

På Fermaten har vi en god tradition for hver sæson at præsentere nogle spændende udenlandske navne. Glæd dig blandt andet til at opleve den brasilianske soul-stjerne Ed Motta. Han kommer med et orkester af høj international klasse, og så lyder hans stemme som smør. Andre internaionale anbefalinger må gå til norske Maria Mena d. 25. april, som er er en af skandinaviens store internationale stemmer, samt det engelske folkrock-orkester, Coast, d. 2. februar. Og så bliver det helt fantastisk at genopleve græsk-amerikanske Banda Magda på Fermaten. Hvis du gik glip af dette orkester, da de gæstede Fermaten sidst, må du endelig ikke snyde dig selv for en omgang lækker multikulturel New Yorker-jazz d. 30 april.

På Fermaten glæder vi os særligt meget til koncerten med Phlake d. 3. marts. Denne koncert er arrangeret af elever fra ottende klasse på Herning Friskole under vores nye projekt Koncertkatapulten. Eleverne har selv valgt at booke Phlake til deres koncert, og vi synes, det er et rigtig godt valg.

Går du efter de sikre navne, dem du kender i forvejen, så er jeg sikker på at både, den snart udsolgte koncert med Michael Falch d. 31. Marts, og Sanne Salomonsen d. 1. april vil levere en stor koncertoplevelse. Begge artister har nyt materiale med i hånden, og en masse kendte hits i ærmet.

Og som altid på Fermaten har vi også nogle gode bud til dem, der gerne vil synge med på god musik, de kender. Både Queen Machine d. 18. marts, Hit med 80’erne d. 29. april og Danser med Drenge d. 5. maj er gamle kendinge på Fermatens scene, og de er alle garant for en rigtig festlig aften.

Sæsonen slutter med et brag, når Kim Larsen & Kjukken indtager Sdr. Anlæg d. 17. juni. Vi glæder os til at tage imod de godt 4000 gæster, der nåede at sikre sig billet inden koncerten var udsolgt før jul. Vi sætter alle sejl til for at give dem alle en god oplevelse – og krydser fingre for tørvejr.