Nyt år, nye musik-oplevelser på Fermaten

Fra Grarup Allstars til Grandmaster Flash

Når Fermaten torsdag slår dørene op for forårssæsonen 2019 er der blues på programmet. Det er bluessangerinden Margrete Grarup, der står i spidsen for et stærkt line-up af musikere heriblandt super-guitaristen Uffe Steen og orgel-fænomenet Palle Hjorth. Koncerten er startskuddet på en sæson, der byder på et bredt udvalg af musikgenrer og navne fra både Danmark og udlandet. 

For de hurtige billetkøbere bliver nogle af forårets højdepunkter helt sikkert de allerede udsolgte koncerter med Jacob Dinesen, Michael Falch eller den tilbagevendende publikumsfavorit Hit med 80’erne. Men der er mange andre solide bud på en god aften på Fermaten, som Nikolaj og Piloterne 15. marts eller Loveshop 25. april – eller hvad med en hyldestkoncert til musikken fra Woodstock-festival i 1969 leveret af et hold yderst kompetente, velspillende musikere.

Til det yngre publikum byder programmet denne sæson på blandt andet stemningsfuld r’n’b fra Karl William 8. februar, energisk rock fra The Entrepreneurs 14. februar samt dansk-australsk anmelderrost indie-rock fra duoen Palace Winter, der gæster Herning 13. april.

Som altid er genrerne folk og jazz godt repræsenteret på Fermatens program. Af højdepunkter blandt jazzkoncerterne kan nævnes koncerten 20. februar med guitaristen Jakob Bros internationale trio-projekt Bay of Rainbows, der er jazz hentet i den absolutte verdensklasse. Et højdepunket bliver det også, når én af danmarks mest populære jazzsangerinder, Cæcilie Norby, gæster Fermaten 14. marts med et hold af “European Jazz Sisters”, dygtige kvindlige jazzmusiker fra hele europa. 

Folk-publikummet kan blandt andet glæde sig til koncerten 8. april med Great Big Sea-forsangeren Alan Doyle, der flyver ind fra Canada med folkrock i baggagen. Der er færøsk naturkraft fra sangerinden Eivør på programmet 23. marts og prisvindende nordisk folk med gruppen Basco 15. maj.

Mames Babegenush byder 15. februar på østeuropæiske ekstase, og er et af de mere skæve indslag, man kan opleve på Fermaten dette forår. Det samme er koncerten 30. marts med rock’n’roll- duoen Powersolo og deres energiske, finurlige tilgang til verden. Er man mere til Disney’s magiske univers, må man unde sig en aften i selskab med kæmpebandet Luftens Helte 29. marts.

Som en af de sidste koncerter i foråret kan publikum glæde sig til at opleve en ægte HipHop-legende på Fermaten, når selveste Grandmaster Flash gæster Herning med det roste, interaktive og visuelle show ’Hiphop People, Places & Things’.

Se hele Fermatens program her