Jazzen på Genvisit (Børnejazz)

Børnekoncert bla. musikpædagog Morten ‘Musik’ Mosgaard

Jazzen på Genvisit (Børnejazz)

Beskrivelse

Jazzen på Genvisit – Gratis koncert på Fermaten, tirsdag 5. november kl. 10.00

Jazzen på Genvisit – for børnehavebørn – er en børnekoncert med musikpædagog og jazzmusiker Morten ‘Musik’ Mosgaard og fem af de skarpeste ‘cats’ fra det Århusianske jazzmiljø nemlig Nicolaj Bugge, Frederik Sakham, Frej Lejsner, Jonathan Schou og Maria Dybbrø.

Til koncerten vil musikerne tage børnene med på en legende rejse gennem jazzens forunderlige univers. Der skal danses, synges, klappes og ikke mindst lyttes, når musikken hjælper til at fortælle historier. Koncerten er målrettet aldersgruppen og vil derfor tage udgangspunkt i børnene for at skabe et meningsfuld møde med jazzmusikken.

Jazz og småbørn har meget tilfældes. De trives begge i tydelige rammer, men har brug for masser af plads til at kunne finde på, at improvisere, at skabe. Jazzen er den af de store musikstilarter, hvor improvisationen har spillet den største rolle. Den traditionelle jazzstandard var en populærmelodi, som musikerne frit kunne improvisere over. Børn gør på mange måder det samme. De hører de voksne synge en sang og for at udvikle deres egen musikalitet i en tidlig alder, genskaber de sangen på deres egen måde. Men jazz er også noget de færreste børn i dag stifter bekendtskab med. Én ting er, at børnene ikke så tit møder jazz, noget andet er, at jazzen derfor heller ikke så tit møder børnene.

Jazzen på genvisit tager udgangspunkt i denne problematik og genskaber det møde mellem jazz og børn – og børn og jazz – som er inspirerende for alle parter.

Koncerten er gratis for kommunens dagsinstitutioner men tilmelding er nødvendig, da Fermaten maksimalt kan have 200 børn og deres pædagoger til koncerten. Koncerten arrangeres i et samarbejde mellem to af Hernings musikinstitutioner – Fermaten og Swinging Europe.

Tilmelding til Jane Sandgaard på jane@fermaten.dk senest d. 29 oktober og gerne før, da det er først-til-mølle. Koncerten varer 30 – 40 minutter.

 

Videoer