Cæcilie Norbys European Sisters in Jazz ( IT / PL / DE / CH / DK )

De bedste europæiske Jazz-kvinder

Beskrivelse

Cæcilie Norbys European Sisters in Jazz – Koncert på Fermaten i Herning, 14. marts 2019
 
Cæcilie Norby har for længst fasttømret sin position, som værende en af Skandinaviens mest alsidige og respekterede vokalister. Hendes udgivelser for det prominente tyske plade selskab Act records har høstet fantastiske anmeldelser worldwide med efterfølgende imponerende og talrige koncerttournéer i ind- og udland. Cæcilie Norby, som også er blevet kaldt ”the Scandinavian vocal queen”, beundres verden over for hendes musikalske alsidighed, som har bragt i hende vidt omkring i det musikalske univers. Jazzen som fusionerer forskellige stilarter, er derfor også den perfekte platform for sangerinden, da den aldrig begrænser, men som hende selv, er søgende og udforskende.

På albummet, Sisters In Jazz, der udkom i januar 2019 har Cæcilie Norby kastet sig ud i et Jazzet univers, som udstråler varme og visdom, samt den særlige eftertænksomhed og melankoli der kommer med erfaring. Repertoiret består af numre komponeret af kvindelige komponister af seneste årtiers mest fremtrædende melodikere, så som Nina Simone, Joni Mitchell, Rickie Lee Jones, Abbey Lincoln, Carol King samt helt nyt original materiale og nye takes på gamle numre. 

Cæcilie Norby har omgivet sig med nogle af de europas mest eftertragtede kvindelige instrumentalister, som hver især har markeret sig som toneangivende og innovatører på hvert sit instrument. Om tilblivelsen af CN European Sister in Jazz albumet fortæller Cæcilie Norby: ”Med denne nye udgivelse besluttede jeg at holde fokus på den kvindelige urkraft, om man vil. Jeg er nået til et sted i mit liv og karriere, hvor jeg har fundet en ro og blevet lidt klogere. Al musik og tekst på albummet er skrevet af kvinder og giver mig mulighed for at formidle teksterne, som små historiefortællinger om forskellige facetter af en kvindes liv. Jeg er meget stolt af dette album og føler at repertoiret bliver formidlet ubeskriveligt smukt og frækt af de fantastiske kvindelige instrumentalister, som jeg spiller med her. Disse musikere er virkelig i særklasse, men magien ligger også i den mangefacetteret stemning, albummet rummer: Der er lidt af det hele – legesyge, alvor, melankoli, sex, humor etc.

 

Line-up på album & tour:
Den italienske piano virtuos og komponist Rita Marcotulli (IT) har siden 1980’erne samarbejdet og indspillet med jazz koryfæer som Pat Metheny, Chet Baker og Billy Cobham. Idag er hun bla. en trediedel af Peter Erskine Trio.
Polakken Dorota Piotrowska (PL) er udover sit malende og unikke trommespil, højt anerkendt for sine kompositioner, som hun har turneret ivrigt med i USA og Europa.
Bassist Lisa-Rebecca Wulff (DE) er fra Hamburg og holdets yngste. Kun 38 år og midt i en stor karriere. Med afsæt i det prestigefyldte tyske NDR Big Band har hun bla turneret med Nils Landgren og Bob Mintzer.
Schweitzeren Nicole Johänntgen (CH) spiller med en sjældent hørt teknik og energi. Hun startede som 6 årig med klaverspil og derfra har det gået op ad bakke til stor passion for jazz, der har udløst utallige udgivelser og en række internationale musikpriser.

Videoer