Cæcilie Norbys European Sisters in Jazz ( IT / PL / DE / NO / DK )

Beskrivelse

Cæcilie Norbys European Sisters in Jazz – Koncert på Fermaten i Herning, 14. marts 2019
 
Cæcilie Norby er ubetinget Danmarks største jazzsangerinde og fremstår som en af de toneangivende og mest anmelderroste sangerinder på den Europæiske jazzscene med en stribe udgivelser på det tyske ACT Label. Norby har tidligere modtaget flere guldplader for sine albums på det legendariske Blue Note Label.
Hver enkelt på holdet bag Cæcilie Norby’s sprit-nye “European Sisters in Jazz” album er stjerner fra den europæiske jazz-elite, som har markeret sig som toneangivende innovatører på hvert sit instrument.
Med sig har Cæcilie og de prominente damer en pose spændende kompositioner af seneste årtiers mest fremtrædende komponister såsom; Nina Simone, Joni Mitchell, Kate Bush, Rickie Lee Jones, Abbey Lincoln og Carla Bley, samt helt nyt originalmateriale.
 
Konstellationen i ‘European Sisters in Jazz’ er:

Den italienske piano virtuos og komponist Rita Marcotulli (IT) har siden 1980’erne samarbejdet og indspillet med jazz kyrofæer som Pat Metheny, Chet Baker og Billy Cobham. Idag er hun bla. en trediedel af Peter Erskine Trio.

Polakken Dorota Piotrowska (PL) er udover sit malende og unikke trommespil, højt anerkendt for sine kompositioner, som hun har turneret ivrigt med i USA og Europa.

Bassist Lisa-Rebecca Wulff (DE) er fra Hamburg og holdets yngste. Kun 38 år og midt i  en stor karriere. Med afsæt  i det præstigefyldte tyske NDR Big Band har hun bla turneret med Nils Landgren og Bob Mintzer.

Saxofonisten Nicole Johänntgen (CH)  er et ægte stjerneskud. Hendes imponerende teknik overstråler aldrig hendes dybtfølte og energiske spil. 

Videoer