Cody

+ Support: Cisser

Cody

Beskrivelse

Cody – Koncert på Fermaten i Herning, fredag den 21. april 2017

Danske Cody har siden 2009 været afsender på fem anmelderroste udgivelser – tre album og to ep’er. Der er spillet over 400 koncerter i ind- og udland, og bandet har fået status som lidt af en live-darling hos det voksne og kvalitetsbevidste publikum. De er blandt andet blevet håndplukket til at opvarme for grupper som The National, Band of Horses, Tindersticks og Bonnie ‘Prince’ Billie ved disses besøg i Danmark, og har også leveret musik til Pernille Fischer-Christensen-succesen “En Familie” samt en række tyske film og serier.

Gruppen består af sanger og sangskriver Kaspar Kaae, guitarist David Fjelstrup, cellist Line Felding og violinist Frederik Thyboe. I live-sammenhæng suppleres besætningen af bas og trommer, men vil ligeså ofte kunne opleves som akustisk kvartet. 

Cody’s sjette studiealbum hedder I’ll Ride With You og udkom i april 2016.

Cisser

+ Support: Cisser

Med en debut-EP på trapperne, en lang række koncerter bag sig, en fortid i Brasilien og en nutid på kunstakademiet, er Cisser en ung musiker i rivende udvikling båret frem af en nysgerrighed på scenen og en lyst til at udforske folk-genren.

I 2016 gik Cisser sammen med musikerne Mads Mouritz og Oliver Hoiness (Årets Musiker 2016) om at producere hendes nye sange, som de indspillede på Olivers gamle spolebåndoptager. Sangene kredser om de store spørgsmål og de små fortællinger, som Cisser kombinerer med sit enkle, akustiske guitarspil, sin brasiliansk-inspirerede melodiføring og sin indlevende vokal. Båndvarmen, atmosfærisk keyboardspil, en trommemaskine og den stille støj fra to af den danske musikundergrunds mest markante personligheder gør Cissers kommende udgivelse til en helt særlig, ny flirt med dansk folkmusik.

EP’en forventes færdig i foråret 2017.
På kort tid har Cisser markeret sig som en overraskende musikalsk profil som blandt andre Kenneth Bager på P6 fandt interesse for sidste forår og citerede med “en utrolig lækker og nærværende vokal” i “Bagerens Beatbox”. Cisser har i det forgangne år spillet på Uhørt Festival i København, Understrøm Festivalen i Aarhus, Sankt Pauli Folk Festival i Hamborg samt spillet opvarmningskoncerter for musikere som Katinka, Annika Aakjær og Christian Hjelm.

Denne aften opleves Cisser alene på scenen, hvor hun spiller sine sange på blandt andet forstærket violin, på stol, a cappella eller akkompagneret af et fløjtende publikum.

Videoer