Lokale Singer-songwriters

4 sangskrivere med rødder i herning

Beskrivelse

Lokale Singer-Songwriters – Show på Fermaten, fredag 15. november 2019 kl. 21.00

Fermaten inviterer på lokal singer-songwriter aften d. 15. november! Aftenen består af 4 sangskrivere, der alle har rødder i Herning og lyst til at vise Hernings musikalske kvaliteter frem. I løbet af aftenen kan man opleve Karen Kousgaard, Michael Hamilton, Rolf Heitmann og Claus Agernem. Herunder kan man læse mere om aftenens artister!

Karen Kousgaard

”Karen Kousgaard er entertainer. Hun er pissesjov og rammer lige der hvor det kilder og samtidig gør lidt ondt. Altså man griner og græder til samme koncert. Hun kravler ind under huden på folk!” – Josephine Hall, vært for huskoncert 2018.

Karen Kousgaard er 29 år, sanger og sangskriver. Karen har siden 2009 optrådt med egne kompositioner både solo og de seneste år også med ensemble. I sommeren 2019 kunne hun bl.a. opleves for 3. År i træk til Copenhagen Jazz Festival. Karen har arbejdet i forskellige sangskrivningsprojekter med eksempelvis Claus Hempler, Neill C. Furio og Christian Hjelm. Med debutudgivelsen fra 2016 lykkes det Karen Kousgaard at få etableret et solidt musikalsk fundament. Med denne fik hun hul igennem til både anmeldere og radio, og fik etableret en tourné på flere af landets spillesteder til publikums store begejstring.

Rolf Heitmann

Genrerne er folk-rock, americana og alternativ country, når HEIT træder frem til mikrofonen med westernguitaren i favnen og mundharpe-stativet om halsen. Hans tekster går uforfærdet i clinch med politiske temaer såsom krig, klima, ulighed, flygtninge, 9/11 (”The towers that fell and rose hell”).

Lige så ofte er det dog den modne mands tanker om ægteskab, børn, kærlighed, religion og døden, der skaber fortællingerne. Men hvad enten hans sange handler om familien eller den globale politiske scene, så skaber han en lyd, der går rent ind hos fans af legender som Bob Dylan, Johnny Cash og Bruce Springsteen.

Rolf Heitmann med kunstnernavnet HEIT har spillet hundredevis af solo-koncerter og bevæget tusindevis af tilhørere – nogle til tårer – med sin stærke, originale og vemodige sangstemmestemme. Rolf, der skriver sine sange på engelsk, har rejst i USA med sin musik og bl.a. co-writed med kendte sangskrivere i Texas.

“Sjældent velkomponerede sange” – Henrik Øster-Jørgensen, Herning Folkeblad

Michael Hamilton

Sanger, sangskriver, samfundskritiker og showmand. Nomineret til Årets Sanger/Vokalist ved Danish Music Awards Folk 2016.

Ole Rosenstand Svidt, GAFFA ★★★★★

“Den næste halvanden time var et rent tæppebombardement af Hamiltons utrolig velskrevne, iørefaldende, medrivende og syng-med-venlige sange, hvor teksterne vælter med bizarre ordspil og både rummer gakket humor og dyb alvor, fuldt på niveau med fremragende tekstforfattere som Peter Sommer, Simon Kvamm og Kenneth Thordal. Som sædvanlig var Hamilton showman med stort S og fik hurtigt sat fut i det spartanske publikum, der blev aktiveret med både fællessang, stjernekastere og sangønsker (…) Skulle du endnu ikke have fattet det, kære læser, så aflæs mine læber: Michael Hamilton er en hamrende talentfuld dansksyngende sanger og sangskriver, og det er mig en gåde, hvorfor han endnu ikke for længst er blevet opdaget…”

Michael Hamiltons sange er blevet indspillet af Michael Weston King (UK), Ron Sexsmith (CAN), Fransk Dolkeparti, JB Wonderland og Charlotte Thorsen. Han er grundlægger af Århus Sangskriver Værksted og er blevet brugt som vokalproducer af blandt andre Mads Langer.

Claus Agernem

Claus Agernem stod i spidsen for Herning bandet No Common Venue (2009-2013). Det var i den periode at sangskrivning blev til hverdag for Claus, og hvor koncerter var en nærmest fast del af weekenderne.

Siden 2013 har Claus spillet solo, kun akkompagneret af en akustisk guitar.Claus er en musiker, hvor det tekniske bliver skubbet lidt til side og fokus istedet rettes ind på indlevelse og less is more, og melodier som formår at blive hængende hos lytteren. Sangene skrives primært på hans modersmål dansk og det giver en hvis autenticitet, hvor personlige beretninger fra livets skole er blevet en fastgroet del af sangskrivningen.

Videoer