Lowly

Support: Emilie Sofie

Beskrivelse

Lowly – Koncert på Fermaten – Torsdag den 16. marts 2023

Studierabat: Til denne koncert kan studerende købe billet til 75 kr. Husk, at du skal fremvise studiekort, når du viser din billet i indgangen.

Den anerkendte kvintet Lowly begyndte deres musikalske rejse tilbage i 2014, hvor de mødtes på deres studier i Aarhus og var store fans af hinandens daværende bands. Hurtigt fandt Nanna Schannong (vokal) Soffie Viemose (vokal), Kasper Staub (synthesizer), Thomas Lund (bas) og Steffen Lundtoft (trommer) sammen i et legesygt og ekstremt melodisk lydunivers. 

Allerede med deres første tre selvudgivne singler i 2014 fik bandet international opmærksomhed og blev omtalt i den britiske avis The Guardian og onlinemagasinet The Line of Best Fit. Samme år spillede de SPOT Festival, og herfra begyndte musikkarrieren virkelig at tage fart. 

Efter at have fulgt Lowly i et års tid og oplevet bandet på SPOT Festival blev bandet signet af Simon Raymonde – grundlægger af det britiske pladeselskab Bella Union og tidligere Cocteau Twins-medlem. Det resulterede i første udgivelse på Bella Union i 2015 med EP’en Sink Way Into Me.

Siden har gruppen udgivet albummet Heba (2017) og Hifalutin (2019), som blandt andet er blevet dækket internationalt af Pitchfork, CLASH Magazine, The Line of Best Fit, BBC Radio 6 og KEXP. I Danmark har Lowly, udover utallige roser for deres live-koncerter, høstet flere 5-stjernede albumanmeldelser fra medier som Politiken, GAFFA, Soundvenue og Berlingske Tidende, ligesom begge albums blev nominerede til en Steppeulv for årets udgivelse. I 2018 blev de udvalgt til Den Unge Elite af Statens Kunstfond. 

I de seneste tre år har Lowly arbejdet på deres kommende album Keep Up The Good Work, som udgives i februar 2023. Gruppen har igen indspillet i Aarhus med producer Anders Boll, som også producerede de to forrige albums. Anders er nærmest blevet det sjette medlem af bandet, der navigerer fem viljestærke musikere mod en broget og unik sammenvævet lyd. 

Keep Up The Good Work er Lowlys hidtil mest åbenhjertige værk. Musikken er smedet i en malstrøm af lockdown-restriktioner og alvorlige livsbegivenheder – både om nyankomne børn og tabet af familiemedlemmer. Albummet afspejler bandets lange udvikling som venner, kollegaer og musikskabere. De er blevet ældre, de har mere at fortælle og tager denne gang fat i mere universelle og eksistentielle temaer, der har potentiale til at resonere hos alle mennesker.

 

Support: Emilie Sofie

Emilie Sofie er en helt ny dansk pop-artist, der er født og opvokset i Herning. Sidenhen er hun flyttet til Aarhus, som blev springbrættet til hendes nyopstartede karriere. I 2020 begyndte et tæt samarbejde mellem hende og produceren Heisam Azzam, og de har arbejdet indtil nu med at finde ind til kernen af, hvem Emilie Sofie er som artist – og i høj grad også hvem hun er som menneske. I sommeren 2019 flyttede hun til USA, med hovedformålet i at komme ind til kernen af hendes ønskede lyd.

På scenen kommer hun til at udfolde sig i fede moves som stammer fra hendes 14-årige danseerfaring i genren HipHop.

Med gennemtrængelige ærlige tekster og en knivskarp amerikansk inspireret lyd, føler Emilie Sofie sig nu endelig klar til at vise hvem hun er.

Hun har store inspirationskilder fra kunstnere som: Dua Lipa, Ariana Grande, Drew Sycamore og Clara.

Noget af det helt særlige ved Emilie Sofie ligger i netop navnet. Hun har valgt at tage sit eget navn som kunstnernavn, da det er utroligt vigtigt for hende at signalere, at dette ikke er et “projekt”, som så meget andet musik er i dag. Det her er hende selv, og det ville føles helt forkert for hende at pakke sig selv ind bag et kunstnernavn.

“Man bliver nødt til at give sig selv 100% til musikken og til sit publikum – ellers kan det aldrig nogensinde blive ægte.

For Emilie Sofie handler det hele om ærlighed. Hun synes der er alt for mange artister der nærmest glemmer sig selv i deres “image”, SoMe og tekster hvori der ikke er noget på spil. Derfor tager alle Emilie Sofies tekster 100% udgangspunkt i hendes eget liv. Hun er ikke bange for det ægte.

Videoer