The Rumour Said Fire

+ Support: Cloudwalk

Beskrivelse

The Rumour Said Fire – Koncert på Fermaten i Herning, lørdag den 14. oktober 2017

”Vi har nok efterhånden fået frasorteret de fleste af dem, der troede, vi bare skulle være Simon & Garfunkel”

Det var næsten for godt til at være sandt. Hvor de fleste bands er flere år om at slå huller i den danske musikbranche, havde The Rumour Said Fire dårligt udgivet debutep’en The Life And Death Of A Male Body, før det hele for alvor tog fart med ”The Balcony” i 2009. Gennembrudshittet var en realitet, og sangen har siden opnået flere end 3,5 millioner streams på Spotify.

Men der var også en bagside af medaljen. TRSF fik meget hurtigt meget travlt, og måske også mere travlt end godt er for et ungt band, der stadig var ved at lære at spille sammen. Efter udgivelsen af det andet fuldlængdealbum, Dead Ends i 2012, stod de pludselig overfor et svært men vigtigt valg.
– Vi havde bare kørt løs med fuld fart siden 2009. Som sangskriver har jeg en indre uro, og den betyder nok, at jeg også kan være lidt svær at arbejde sammen med. Men det var den energi, vi kørte på, og det skaber selvfølgelig nogle konflikter, som vi havde brug for at løse. Vi trængte til at trække vejret og finde hinanden igen som band, fortæller forsanger og sangskriver Jesper Lidang.

Men selv om pausen var nødvendig, var den ikke nem, fortæller Jesper Lidang: – Jeg havde ikke den fjerneste idé om, hvad der nu skulle ske med os. Det var lidt tomt på den anden side. Vi var ikke ude i nogen stor krise, men det var heller ikke selvskrevet, at vi ville finde sammen igen. Efter halvandet år skete det heldigvis. Bandet mødtes i Tambourine Studios i Malmø, hvor de begyndte at tracke de sange, Jesper Lidang havde skrevet, mens bandet var sat på pause. Og pludselig var magien der igen.

Resultatet er albummet Crush. Det er færdigindspillet i Sauna Studiet i København og produceret i samarbejde med Nis Bysted. Mattias Glavå har mixet albummet, som Jesper Lidang beskriver som en blanding mellem medlemmernes kærlighed til både Fleetwood Mac og 80’erne, ”varmt, lækkert og vintage ad helvede til”: – Det nye album samler trådene rigtig godt, for mig personligt og for os som band. Jeg tror i højere grad, at jeg var bevidst om, at jeg skulle prøve at slappe lidt af. Det var vigtigt, at vi fandt sammen igen og lavede en plade til, for jeg følte, at vi havde gang i noget helt særligt. Det betyder noget for os, at folk gider lytte til os. Vi ER jo et popband. Bandets pause fra hinanden har også været med til at definere lyden af det nye album, fortæller Jesper Lidang.

– Crush handler om livet nu og her. Om frygten for at miste jordforbindelsen i altings flygtighed. Om at prøve at holde fast i hinanden. Ansigt til ansigt og hud mod hud. Den handler om kærlighedens mange afskygninger. Både forelskelsens smukke tåger, men også nedturene, når solen står op og rastløsheden sætter ind. Om det arbejde, livet er. Crush er melankolien ved aldrig at få ro, men forsøge at stirre dette faktum ved livet i øjnene, frem for at flygte fra det. At forsøge undvige den angst der følger med. Crush handler om piger og drenge, kvinder og mænd, om venskab, sex, om at gemme sig under dynen, om skuffelse, svigt, om at forandre sig, og holde sammen ligegyldigt hvad. At gøre sig umage for ikke at forsvinde helt. At være tæt på grænsen til at opgive, måske ligefrem tabe en hel del på gulvet, men alligevel få kæmpet sig op til at se den nye dag i øjnene. De nye potentielle højder og afgrunde.

 

Cloudwalk

+ Support: Cloudwalk
Cloudwalk er en nystartet shoegaze / post-punk kvartet, der kort efter sin dannelse i foråret allerede har gjort sig bemærket. Medier som P6 Beat og Karrierekanonen har allerede vist deres anerkendelse for det unge band, hvilket resulterede i en forside på talentkonkurrencens hjemmeside. Herudover er der blevet spillet som support for internationale The Holydrug Couple og udgivet den nye single “Kindred Spirits”.

Videoer