Electric Guitars

+ Support: Feuerkat

Electric Guitars

Beskrivelse

Electric Guitars koncert i Herning på Fermaten, fredag d. 22 April 2016.

Electric Guitars har feber!

De kan ikke rigtig finde ud af, om det er feberen, der giver dem ild i røven, eller om det er ild i røven, der giver dem feber. Men Mika Vandborg og Søren Andersen har begge dele, for nu er de to guitarekvilibrister klar med deres andet album String Fever.

Feberen er en helt speciel guitarfeber, strengefeberen, som de har, når de optræder som Electric Guitars. Og det gør de oftere og oftere, og for flere og flere mennesker rundt omkring i verden. De er netop vendt hjem fra en turne i Tyskland, der bringer antallet af koncerter i 2014 op omkring de 70, og snart stikker de af igen til USA og Frankrig, inden det gælder 20 shows i Danmark i foråret 2015. Hvorefter de naturligvis er klar til både festivalsæson og efterårsturne. Og det sker med nyt materiale i guitarforstærkerne.  For de har stadig meget svært ved at skjule deres begejstring for det seksstrengede legetøj.

Det kunne man f.eks. opleve i et kvarters tid i Go Morgen Danmark på TV 2, da Søren Andersen og Mika Vandborg tidligere på året var inviteret i studiet i anledning af 60-året for Fender Stratocaster’en. Duoen fortalte begejstret om guitaren og havde samtidig premiere på et helt nyt nummer, skrevet i samme anledning – et hyldestnummer til ’Strat’en’, der naturligvis har fået titlen ’String Fever’.

Det er altså endt som titelnummeret på det kommende album, og nu er Electric Guitars klar til at sprede strengefeberen –  De har så meget ild i røven, at de slet ikke kan lade være.

Feuerkat

+ Support: Feuerkat
Feuerkat spiller en kombination af stoner rock og folk pop. Orkestret startede i 2013 som et samarbejde mellem forsanger og guitarist Thomas Fischer og trommeslager Aske Stubkjær. Senere blev bassist Peter Parmo en del af konstellationen.

Feuerkats omdrejningspunkt er Thomas Fischers melodiske og til tider fuzz-prægede guitar og hans upolerede, nærværende og kraftfulde vokal. Kombineret med et herkulisk bagland af trommer og bas, i et meget kontrasterende univers, opstår Feuerkats lyd.

Videoer