Jarrod Lawson ( US )

And the good people * Eneste danske koncert !

Jarrod Lawson ( US )

Beskrivelse

Fermaten præsenterer stolt den eneste koncert med Jarrod Lawson på dansk jord !

# 1 on: UK Soul Chart * US Neo Soul * US Soul Jazz / Amazon
Album Of The Year 2014: SoulTracks
Soul Album Of The Year 2014: Soul Brother Records
Best New Artist 2015: Jazz Ain´t Jazz Awards
Best Male Vocal 2015: Jazz Ain´t Jazz Awards


Hvem er Jarrod Lawson ?
Jarrod Lawson er en prisbelønnet amerikansk pianist og soul-sanger, der besøger Danmark for første gang til oktober. Jarrod Lawson er praktisk talt vokset op i et lydstudie. Hans far var indehaver af et lydstudie i Redwood City i Californien, og Jarrods første erindringer handler om, hvordan han som helt lille gik på opdagelse i musikstudiet. Allerede som to-årig blev Jarrod fascineret af trommesættet, og den tidlige fascination af rytmer er måske årsagen til, at Jarrod i dag har en exceptionel veludviklet rytmisk sans.

Som 8-årig flyttede Jarrod Lawson med sin familie fra byen og ud på en gård syd for Portland, Oregon. Her brugte Jarrod roen og tiden på at udforske farens veludbyggede pladesamling, hvor han fordybede sig i plader med de store soul-stjerner og blev opslugt af soul-musikkens sjælfulde hamonier. Især blev han betaget af Donny Hathaway og Stevie Wonder, hvis musik er en kæmpe inspirationskilde for Jarrod, og har haft stor betydning for hans egen udvikling som sanger og sangskriver.

Det var også i denne periode, Jarrod Lawson udviklede sin passion for klaveret, en passion, der blomstrede op og blev til nærmest en besættelse, da han var kun 13 år. Jarrod havde hidtil fået undervisning af sin far, men han begyndte nu at søge efter sin egen lyd og identitet som musiker og sange. Jarrod havde udviklet en unik evne til at lytte, og denne evne blev hans guide i hans udvikling som artist. Han lyttede til alle mestrene – fra Chopin til Chick Corea, Oscar Peterson til Pastorius, Errol Garner, Ravel, Paul Simon, Joni Mitchell  Bob Marley og selvfølgelig Donny Hathaway og Stevie Wonder. Jarrod lyttede og forsøgte af forstå, hvad han hørte, og derigennem fandt han sin egen kunstneriske stemme og udtryk, der er grundlaget for både hans sang og virtuose klaverspil.
Da Jarrod gik ud af skolen, fortsatte han med at udvikle sit talent inden for kompositionshåndværk. Han arbejdede med melodier, harmonier og lyrik, og i dag besidder han en imponerende evne til at skrive solide og gennemarbejdede kompositioner. Jarrod Lawsons navn er især slået igennem i det nordvestlige USA, hvor han i dag står på de helt store scener.

Fornylig havde han æren af at optræde til barndommen store helt, Stevie Wonders, fødselsdagfest
Om Jarrod Lawson spiller funk, folk, R&B, rock eller jazz, så gør han det med sjæl. Hvad der begyndt som et barns interesse for rytmer og lyde har i dag udviklet sig til helt personligt udtryk og karakter. Jarrod Lawson synger med integritet og spiritualitet, passion og indlevelse, empati og sympati… med andre ord: He´s got soul.

Link: Jarrod Lawson at the BBC

Videoer

WiMP