Lukas Vanggaard

Tidløs, ærlig og melodistærk indiepop fra ung herningenser

Beskrivelse

Lukas Vanggaard – Koncert på Fermaten, Herning – Torsdag den 2. september 2021

Lukas Vanggaard gjorde sit indtog på den danske popscene med to EP-udgivelser i 2020. Den ærlige, melodistærke poplyd fik varme anmeldelser og kærlig airplay. I 2022 kommer hans debutalbum, og første single der fra, Hey!, er en ægte forårsbanger fuld af håbefulde fornemmelser. Hey! udkommer 23. april på Godt Selskab.

Lukas Vanggaard udsendte førstesinglen Rør ved mig, nøjagtig som hele landet lukkede ned første gang i 2020. Ironien var utilsigtet, men svær at overse. Til trods for årets benspænd er Lukas kommet flyvende fra start med flotte anmeldelser og store livejobs, bl.a. på Uhørt Festival og som support for Mads Langer og Tim Christensen.

På Hey! har Lukas taget springet fra stuen og taget sine iPhone-skitser med i studiet. Talentet for den gode popmelodi, kærligheden til indielyd og den hudløst ærlige tekstside er umiskendeligt Vanggaardsk, men indpakningen og legen med postproduktionen er løftet et nyt sted hen. Hey! kalder på forår, på mod til at åbne munden og håbe på kærlighed.

”Et indre forstørrelsesglas med fokus rettet direkte på usikkerhederne og fejlene gør, at jeg ikke får sagt noget af det, jeg tænker. I Hey! tager jeg det store tilløb til at gå længere ud end til navlen. Ud i bugten, hvor jeg ikke kan mærke bunden, og så håber jeg på, at jeg svømmer. Det må være det største, jeg ikke kender til: den der kærlighed, hvor to mennesker bare flyder ovenpå det hele som små, gule badeænder”, fortæller Lukas.

Sammen med sit 5-mands band tager han både de nye og de gamle sange med på turné i efteråret.

”Vent bare, til du oplever Lukas’ indie-pop-missil” – GAFFA

”Det er tidløs popmusik”  – Herning Folkeblad

Videoer