Mads Mathias

Frokostkoncert med en af nordens største vokalister

Beskrivelse

Mads Mathias – Frokostkoncert på Fermaten, Herning – Lørdag den 12. marts 2022

Den anerkendte sanger, sangskriver og saxofonist, Mads Mathias, udkom i november med sit længeventede soloalbum I’m All Ears – en samling iørefaldende originale jazzsange for både bigband- og mindre ensemblearrangementer. Med Mads Mathias’ umiskendelige crooner-stemme i centrum kredser sangene om personlige temaer som forholdet til musikken, at være far og at kæmpe mod at lade frygt styre sit liv.

Mads Mathias slog igennem med soloalbummet Free Falling i 2012, og har siden modtaget adskillige priser og turneret i det meste af verden. Med I’m All Ears er han igen klar til at tryllebinde sine lyttere med sine iørefaldende og stilfulde melodier og unikke og charmerende vokal igen er. Titlen refererer til Mads’ intuitive tilgang til musik, der udspringer af at have levet en del af sit liv i Tanzania, hvor hans kærlighed til beats, rytme og swing opstod.

“Jeg får inspiration fra mange slags musik, og det vigtigste for mig er, hvordan musik får mig til at føle eller bevæge mig – jeg hører lyde frem for genrer. Samtidig er titlen I’m All Ears også en invitation til at åbne ørerne for at man kan lytte på forskellige måder, og peger ud over musikken på at åbne op for andre mennesker og kulturer og deres historier i en stadig mere polariseret verden,” siger Mads Mathias.

Historiefortælling er i det hele taget centralt for Mads Mathias, hvilket afspejler sig i sangene på I’m All Ears, der hver især præsenterer små poetiske vignetter. Fra den humoristiske fortvivlelse i ‘If I was a Dancer’ og tøffelhelten i ’Henpecked Man’ til den længselsfulde indsigt i ‘Marigold’ – en sang om, hvor hurtigt børn vokser op og frygten for at skulle give slip på dem. Og endelig den måske mest personlige tekst for Mads; ’The Forbidden Word’.

’The Forbidden Word’ handler om ikke at sige nej! Jeg har altid følt, at ved at være åben og sige ja til musik, mennesker og nye projekter har jeg opnået så meget, jeg ellers ville være gået glip af. Men det handler også om frygt for mig. Jeg hader frygt, og jeg forsøger at bekæmpe den ved at sige ja’.

I’m All Ears har Mads Mathias igen valgt at sige et stort ja til musikken, og har samlet nogle af de bedste i branchen; fra den Grammy-nominerede DR-arrangør Peter Jensen og Englands førende jazzarrangør Guy Barker (London Jazz Festivals ‘Jazz Voice’) til Rune Tonsgård fra ​​Den danske Strygekvartet, den brasilianske Pandeiro-stjerne Bernardo Aguiar og en af ​​verdens bedste mundharpister, Mathias Heise. Desuden medvirker på albummet barndomsvennen Peter Rosendal (keys), Morten Ankarfeldt (bas) og Esben Laub og det britiske stjernefrø James Maddren på trommer foruden en fantastisk blæsersektion.

“Det har været virkelig spændende at arbejde med disse fantastiske musikere om at kreere de forskellige arrangementer, der bedst bringer hver enkelt sang til live,” fortæller Mads. “Det skaber en stor variation på albummet, samtidig med at jeg synes, vi har ramt en både fremsynet, original og gennemført lyd hele vejen igennem.”

 

Om Mads Mathias

Mads Mathias er kandidat fra Rytmisk Musikkonservatorium, København. Med inspiration fra fortidens og nutidens store jazzvokalister som Nat King Cole, Frank Sinatra og Harry Connick Jr, og med dyb respekt for crooner-traditionen, skaber han sin egen lyd og fører vokaljazzen ind i nutiden.

Mads har bl.a. optrådt i koncertsale som Royal Albert Hall og Royal Festival Hall i London og Den Forbudte By i Beijing, og er desuden ofte solist med Danmarks Radios Big Band. Han har modtaget et utal af priser, bl.a. ’Leo Mathisen Prisen’ (2016), ’Svend Asmussen Prisen’ (2018) og ’Årets Live Act’ ved DMA Jazz i 2018.

Mads Mathias er oprindeligt saxofonist, men en trafikulykke kostede ham som 17-årig tre fingre, og han troede ikke, at han ville komme til at spille igen. Derfor begyndte han at synge. Senere blev saxofonen genoptaget, men Mads holdt heldigvis også fast i sangen og er i dag en af Nordens førende vokalister.

Videoer