MOORJAZZ Festival 2023

Midt- og Vestjyllands mest ambitiøse jazzfestival.

Beskrivelse

Jazz-elskere! Det er tid. MOORJAZZ Festival er endnu engang klar til at blæse taget af Fermaten med en episk jazzfestival, der vækker dine sanser og får kroppen til at swinge.

Med et ambitiøst program er vi klar til at tilfredsstille selv den mest kræsne jazzkender og nybegynderen, som måske først lige har dyppet tæerne i jazz-bassinet. Vi har nemlig samlet et stjernespækket line up bestående af nogle af landet allerbedste jazzmusikere, der vil fremføre alt fra klassiske kompositioner til nyt og eksperimenterende materiale.

Festivalen vil strække sig over hele dagen fra 12-24, og musikken vil brede sig fra flere spændende scener på og omkring spillestedet. Forvent høj kvalitet og forvent overraskelser.

Vi mener, at jazz skal være for alle. Derfor er priserne også helt utroligt rimelige, og du kan allerede nu sikre dig din billet, som kun koster 225 kroner. Det er lige knap 19 kroner i timen for dansk jazz i verdensklasse.

Er du barn eller ung under 25 koster billetten kun 75 kroner. Husk, at du skal kunne fremvise ID.

Vi glæder os til at tage imod jer til Midt- og Vestjyllands mest ambitiøse jazzfestival.

 

Program

12.00     Night Train Bigband (Salen)
12.45     Mt. Olympus (Udendøs)
13.30     Vingborg/Valencia (Salen)
14.15      Mt. Olympus (Udendørs)
14.30     Vingborg/Valencia releasereception (Loungen)
15.00     Jakob Dinesen / Anders Christensen / Laust Sonne (Salen)
16.00    Cort Lunde (Loungen)
16.30    DJ (Udendørs)
17.00    Yellow Spoon (Salen)
18.00    Talk med Jonas Visti & Niels Overgård (Loungen)
18.00    Ahead (Udendørs)
18.45    Astrid Engberg (Salen)
19.45    Cort Lunde (Loungen)
20.00   Ahead (Udendørs)
20.30   OTOOTO (Salen)
21.30    Hoffy Beats x My Friend Thor x Aganju (Udendørs)
22.00   DJ (Udendørs)
22.30    Smag På Dig Selv (Salen)
23.30    Jonas Visti DJ set (1. sal)

 

OTOOTO

OTOOTO (Lyd Lyd på Japansk) er det nyeste skud på stammen i dansk jazz i international klasse. Siden bandet blev dannet i 2019 har de høstet anerkendelse fra radiostationer og anmeldere, og allerede i november 2020 kunne de se tilbage på et år med et utal af koncerter og tre single udgivelser. Lyden af OTOOTO er defineret af Wallace og Dues lyriske og lette melodier parret med en karakteristisk lyd af den legendariske vintage synthesizer Juno 60. Tilføj et stærkt Neo-Soul/R&B groove og rammerne er dannet. Sangene fylder lytteren med en følelse af håb og glæde imens musikken udfolder sig på en harmonisk og legende måde.

 

Jakob Dinesen / Anders Christensen / Laust Sonne

Jakob Dinesen / Anders Christensen / Laust Sonne er en ny supertrio, samlet af nogle af Danmarks mest kreative og alsidige musikere. Saxofonist Jakob “Dino” Dinesen og bassist Anders “AC” Christensen har begge været aktive på den danske jazzscene siden 90’erne, hvor de spillede sammen i det nu legendariske Once Around the Park. Her slår de sig sammen med trommeslager Laust Sonne.

  • Laust Sonne er en af de mest alsidige musikere i Danmark, og han har været trommeslager i det populære rockband D-A-D i over 20 år. Han har også spillet trommer i avant-garde jazz-rock ensemblet Bugpowder og har gjort karriere med sit eget rockband Dear. Han har desuden udgivet to soloalbums, og i 2007 modtog han den prestigefyldte musikpris Ken Gudman Prisen.
  • Anders “AC” Christensen har været medlem af Paul Motians ensemble og har spillet i den polske jazzlegende Tomasz Stańkos band. Her hjemme har han spillet med Hess-brødrene i bandet Spacelab i over 25 år. I 2009 udgav han sit hidtil eneste soloalbum, ‘Dear Someone’, hvor både Aaron Parks og Paul Motian medvirkede. “AC” er en efterspurgt herre blandt danske jazzmusikere, og han har tilmed spillet i flere rockbands, deriblandt Sort Sol og The Raveonettes.
  • Jakob Dinesen har udsendt en lang række albums i eget navn og har modtaget utallige priser. Han har været medlem af både Hugo Rasmussen Allstarz og Beautiful Day, og herhjemme har han spillet sammen med navne så forskellige som Thomas Blachman, Thomas Helmig og Lars H.U.G. Derudover har han spillet sammen med et væld af anerkendte udenlandske jazzmusikere som for eksempel Paul Motian, Kurt Rosenwinkel, Eddie Gomez, Ben Street, Tony Allen, Nasheet Waits og Steve Swallow.

 

Astrid Engberg

For Astrid Engberg har musik altid givet følelsen af at høre til. I udforskningen af bibliotekets CD-samling fik hun skabt en vej ind i musikken, hvor hun nu mixer jazzen med blandt andet soul og afstikkere til klassisk musik. Senest har hun udgivet singlen ’Blue Rise And The Fall’ som første opfølger på debutalbummet ’Tulpa’. Inden sangerinden og komponisten er aktuel på MOORJAZZ udgiver hun også sit andet album. Udover rosende anmeldelser har Engberg modtaget Steppenulven som ’Årets Producer’, prisen for ’Årets Vokaljazzudgivelse’ samt en nominering for ’Årets Eksperimenterende Udgivelse’ til Danish Music Awards Jazz.

 

Smag På Dig Selv

En trommeslager og to saxofonister. Så simpel er opskriften på et af nordens vildeste live-bands. Det smager af punk, det smager af jazz, også lidt af pop, hip-hop, afro-beat og måske noget 90’er-dance. Christianshavner-trioen Smag På Dig Selv er indbegrebet af instrumental eufori – farlig, fremadstormende, forførende og fri. De tre venner i Smag På Dig Selv slog deres saxofoner og trommer sammen i 2018 med en vision om at sparke folk ud på dansegulvet og skubbe til grænserne for den gængse koncertoplevelse og genreforståelse og har siden da huseret i den danske undergrund og efterladt scener, dansegulve og publikummer i sveddryppende ekstase. Med blot en enkelt EP i bagagen har SPDS de seneste 5 år spillet utallige koncerter over hele landet og har etableret sig som et balstyrisk live-fænomen i mange undergrundsmiljøer. Foruden deres utrættelige techno-inspirerede energi, har de gjort sig bemærket med brugen af alt fra nordisk strubesang, digtoplæsninger og industrielle rekvisitter på scenen. Anmeldere på sidste års Roskilde Festival havde aldrig hørt noget lignende, og Politikens anmelder var efterladt i chok efter trioens koncert på Huset under Copenhagen Jazz Festival. Hvornår har du sidst headbanget til en jazzkoncert?

 

Vingborg/Valencia

Vingborg/Valencia er et fremadstormende navn på den danske jazzscene. De er et band, der både tør og vil, og ud af det kommer både dramatisk og eftertænksom musik. Omdrejningspunktet for gruppens lyd er enkle, stærke melodier, som trækker tråde til den nordiske jazzscene, men kvartettens legende tilgang til musikken gør at de spiller sig ind i deres helt eget lydunivers; et univers, som er betagende, legende, rørende og drømmende. Vingborg/Valencia er: Hannah Vingborg (Klaver), Christian Valencia (Guitar), Emil Lund (Bas) & Lasse Wagner (Trommer).

 

Yellow Spoon

Yellow Spoon er en duo bestående af Christoffer Holm Clausen og Rasmus Riis Sitarz, der udelukkende spiller improviseret musik på henholdsvis slagtøj og tangenter. Lyden af Yellow Spoon er en fusion af mange stilarter, der har formet begge medlemmer: fra jazzens fusion til hiphoppens breakbeats. 

 

Cort Lunde

Cort Lunde er Thomas Cortes og Erik Lunde. Duoen eksperimenterer og leger med menneskets forhold til naturen, og hvordan teknologier påvirker det. Deres udtryk er alsidigt og komplekst, og kommer til verden gennem en undersøgende tilgang kombineret med intuitiv improvisation. Der vil blive spillet musik fra Cort Lundes debutalbum, men også nye kompositioner som vil være at finde på et nyt album som udkommer i foråret 2024.
Flora Electronica er Cort Lundes debutalbum. Alle kompositioner er hver især inspireret af en specifik plante eller blomst fra Flora Danica samlingen. Elementer som plantens farve, form, navn og naturlige habitat har været grobund for numrene. Pladen var ugens album på P8 i foråret. Kombinationen af research, akusmatisk musik og intuitiv improvisation, skaber et rum hvori disse fortolkninger har plads til at vokse, og danner et bredere perspektiv og relaterbare narrativer.

 

Mt. Olympus

Mt. Olympus fusionerer gammelt og nyt i en hip kombination af gamle jazz standarder og lyden af moderne fusion. Bandet opstod på Silkeborg Gymnasium hvor medlemmerne samledes omkring deres fælles passion for jazzen. Inspirationskilderne strækker sig fra danske “Athletic Progression” til “Weather Report”.

 

Night Train Big Band

Night Train Big Band er en flok entusiastiske jazz-elskere, der øver en gang ugentlig på Herning Musikskole. Repertoiret er meget blandet, og de spiller både god gammeldags swing med Count Basie og Frank Sinatra, samt nyere numre med bl.a. Michael Bublé, Weather Report, fede bluesnumre samt forskelligt filmmusik. Når orkestret er fuldt besat, er det med omkring 20 musikere på scenen, og aldersspredningen i orkestret spænder fra gymnasiealderen til pensionsalderen. Til MOORJAZZ Festival optræder Night Train Big Band med den fantastiske sangerinde Ellen Holck, som har stor erfaring i musikbranchen og har optrådt med bl.a. Junior Senior, The Broken Beats, Crystal Sky Butterfly m.fl. Vi garanterer for en fed oplevelse – så kom fra starten til MOORJAZZ Festival og hør lækker bigband-musik.

 

Hoffy Beats x My Friend Thor x Aganju

På årets MOORJAZZ Festival kan du opleve noget helt særligt. I den forgangne tid har Hoffy Beats, My Friend Thor  og den argentinske duo Aganju udvekslet filer, men de har aldrig mødtes for at spille – før nu. Om morgenen den 7. oktober mødes de i det nyåbnede studie Kulturgården, hvor de færdiggør de ting, de indtil videre har arbejdet på online med hinanden. Om aftenen kan de opleves i et koncertformat, hvor de for første gang fremfører deres fælles musik for et publikum.

 

Ahead

Med inspiration fra forskellige hip-hoptraditioner fra Detroit, New York og L.A., svæver du i Ahead-universet mellem det flyvende, jazzede og sfæriske til progressive og hårdtslående bangers. Det hele smeltet sammen med teksturfyldt lyddesign og dynamisk fremgang, som du stensikkert ikke kan undgå at bevæge dig til. Ahead startede som band tilbage i 2017, hvor medlemmerne mødtes i Aalborgs jazz & hip-hop miljø og har siden udgivet deres debutalbum ‘Stay Ahead’ på Blikflak samt spillet en lang række koncerter alene eller i collab med andre primært rappere, deriblandt en Danmarksturné på 10 venues med rapperne Jaden Castro (US) & Tanajah (US) samt højdepunkter som 2x SPOT Festival i 2021 og 2022 og UHØRT i 2022, Earth Garden Festival 2023 på Malta.
Til MOORJAZZ Festival møder Ahead op i kvartet-instrumental-format og med helt dugfriske tunes fra studiet! De lover sydende energi og basser af drops til bangers!

Videoer