Illdisposed

+ Support: SPITANGER + JOHN DOE

Beskrivelse

Illdisposed + support – Koncert på Fermaten i Herning, fredag den 26. oktober 2018

Siden starten af 90’erne har Illdisposed været ét af de største bands på den nordiske dødsmetal-scene, lige som de har udgivet ikke færre end 14 album. Med rødder netop i dødsmetal har Illdisposed udviklet deres eget udtryk, der blandt andet består af groovy rytmer, melodiske, men også hårdtslående riffs og en massiv wall of sound-lyd med en unik subwoofer-vokal i fokus.

Den erfaring, som bandet har fået ud af arbejdet med 14 album og adskillige koncerter i hele Europa og endda så fjernt som New Zealand, har klædt bandet endog særdeles godt på: Illdisposed ved, hvad det hele drejer sig om.Over årene er det ikke blot lykkedes at få succes på metalscenen: Således har mange af bandets seneste album opnået placeringer på Danmarks officielle album-hitliste (det bedst placerede landede på nummer 32) – faktisk er Illdisposed det første dødsmetal-band, der har opnået så høje hitliste-placeringer. Musikvideoen til “Still Sane” var den mest ønskede metal-video på Viva Plus i to uger, og nummeret “Dark” var at finde på soundtracket til horror-blockbusteren “Saw”.I efteråret 2009 var Illdisposed hovednavn på MTV Headbangers Ball Tour i Danmark. Derudover har de været hovednavn på adskillige turnéer rundt omkring i Europa.Illdisposed betragtes af mange – herunder ikke mindst metal-eksperter – som en form for synonym med metalmusik af fineste kvalitet. Et synonym, der blot blev styrket af bandets seneste album, “Grey Sky Over Black Town” (2016).

 

Support: Spitanger

Efter bandets fuld længde debut-album udkom i efteråret 2015 i en sand byge af roser og superlativer, ikkemindst fra de danske metal medier, og med efterfølgende turnering i hjem og udland, er det tydeligt at SPITANGER ikke er en forbigående døgnflue på den hastigt voksende danske metalscene.

Bandets debut i Berlin i foråret samlede ikke mindre end 200 publikummer, da SPITANGER headlinede en ellersudpræget tysk domineret én-dags festival i April i 2017. Og den desuden succesfulde co-headliner tur med dødskometerne i Baest i samme periode, understregede for alvor bandets evne til at trække folk, selv uden for hjemmebasen København, med imponerende massive fremmøder rundt omkring i oplandet.

Nu er SPITANGER så for alvor gået i gang med at skrive materiale til den næste fuldlængde, en proces som eftereget udsagn går over al forventning, og som forventeligt ligger i slipstrømmen på den populære debut.

Videoer