Moorjazz Festival

International Jazzfestival på HHHerning

Beskrivelse

MOORJAZZ FESTIVAL – International Jazzfestival på HHHerning, lørdag 9. november 2019 kl. 12.00 – 02.00
 Pris: DKK 395

MOORJAZZ FESTIVAL er et festivalkoncept, som ikke er set før i Herning. Programmet byder på en ambitiøs blanding af internationale og danske jazzkunstnere, krydret med jazztalks, masterclasses og DJ-sessions. Der vil være store koncerter med drøn på og små intimkoncerter, hvor publikum kommer helt tæt på musikken. Derudover vil festivalen byde på helt særlige gastronomiske og sanselige oplevelser i samspil med musikken.

MOORJAZZ FESTIVAL er et unikt samarbejde mellem Fermaten og Swinging Europe, der har forenet kræfterne i at skabe en kulturbegivenhed, der også indenfor jazzgenren kan markere Herning på det musikalske landkort. Med i arrangørgruppen er også Niels Overgaard, der står bag musikbloggen Jazznyt, som er en af landets mest anerkendte musikblogs.

Niels Overgaard er formand for både Swinging Europe og for Fermatens Jazzklub Moor Jazz, og det var ham, der fik idéen til festivalen ”Vi har store ambitioner med festivalen, og vi tror på, vi kan nå et niveau, hvor jazzelskere gerne rejser til Herning efter store musikalske oplevelser. Og hvis alt går efter planen, vi festivalen allerede næste år blive udvidet til to dage”, fortæller Niels Overgaard.

MOORJAZZ FESTIVAL foregår på HHHerning, det forhenværende Herning Højskole. Det markante, høje hus er i dag en fredet bygning fyldt med kunst og historie – og en fantastisk, stemningsfuld ramme at placere festivalen i.

Under 25?
Er du under 25 år, kan du købe en ung-billet til DKK 350,-
Husk at medbringe billede-ID.

Jazz-dinner
Der vil være lækre madboder på stedet. Men for de, der vil særligt forkæles, tilbyder vi i samarbejde med Gastro 13 en lækker 3 retters aftenmenu under festivalen. Middagen nydes i Gastro 13’s flotte restaurant på HHHerning, og undervejs vil der være god jazz til maden. Jazz-dinner købes som tilkøb til din festivalbillet, og du vil nærmere information tilsendt, når vi nærmer os festivaler.
Bemærk, der er kun et begrænset antal Jazz-dinner billetter i salg.

Program
Nedenfor kan du læse programmet til de 2 store scener og pejsestuen. Derudover kan du blandt andet glæde dig til intime koncerter og talks i Kunstnerlejligheden!

Mezzoforte (IS)
It’s been over 40 years since the Icelandic band Mezzoforte released their first album and over 35 years since the smash hit Garden Party was released and entered the charts all over the world!
‘A perfect piece of jazz … funky bass grooves, excellent brass, drums … everything!’
MEZZOFORTE are still going very strong. The members are still the same and the music are still performed outstanding.

Kalaha
Når Kalaha stævner ud, så knitrer, bobler og knaser det, så ingen rigtig ved, om det er malinesisk ørkenrock fra Råbjerg Miles nomadefolk, verdensmusik fra din storebrors gamle Amiga eller en iransk bryllupsfest, hvor Daft Punk og Chick Corea bliver gift – med Ali Farka Toure som ceremonimester.
Bag navnet Kalaha gemmer sig et hold af velbevandrede musikere, der samlet set strækker sig godt og grundigt over det meste af Danmarks musikalske landskab: Emil de Waal (trommer, elektronik) Niclas Knudsen (guitar, talk-box) Jens Berents ‘Rumpistol’ Christiansen (keyboards, elektronik) Mikael ‘Spejderrobot’ Elkjær (computer, elektronik)

Abekejser
Abekejser blander hiphoppens tunge rytmer med jazzens fine harmonier og nuancer. Inspirationen hentes fra nær og fjern og kodes sammen i en farverig junglemaskine. Fremført på alt fra moog bass synth til klassisk elguitar svinger Abekejser sig ubesværet fra stramme beats til legende improvisation og videre til groovy hooks. Ingen musikalske dogmer er sikre, når drengene først går på scenen. Selvom hovedparten af de fem musikere har en baggrund i jazz og worldmusic, så har Abekejser for længst smidt kontrabassen på bålet sammen med de lukkede skabeloner. I stedet bygger orkesteret sin lyd på en bund af stærke beats fra en kombination af elektronisk drum-machine og akustisk trommesæt. Ovenpå ligger en stor sound, hvor knitrende synthesizers og effektmættede guitarer står i kø for at levere episke harmonier og fængende melodier. Kom og bliv rystet godt og grundigt igennem, når Abekejser spiller på Moorjazz Festival!

Espen Eriksen Trio (NO) feat. Andy Sheppard (UK)
Oplev Espen Eriksen Trio og den britiske jazzstjerne Andy Sheppard i et helt nyt samarbejde. Da Espen Eriksen Trio tog på sin første fuldskala britiske tour i maj 2016, kom saxofonisten Andy Sheppard med til to af koncerterne i London. Fra første tone stod det klart, at dette var et perfekt match. Samspillet var gnidningsløst, og det var som om pianisten Espen Eriksens melodier var specielt skrevet for Andy Sheppard. I juni 2018 udkom “Perfekt Unhappy”, som er Espen Eriksen Trio’s helt nye plade, fuld af efterårsfarver og en duft af ​klar, ren luft.

Bo Stief  ”Fremtids Drømme”
De tre musikere Søren Lee, Mads Nørgaard og Bo Stief satser på en helt speciel ”samtale” i musik indbyrdes – og med publikum. Tre generationer spiller sammen, succesfulde Søren Lee guitar, ‘rising star’ Mads Nørgaard også på guitar, og legendariske Bo Stief på el-og kontrabas. Denne usædvanlige instrumentering med 2 x guitar og en bas viser sig at virke frisk og nyskabende. Det er en helt uventet inspiration at spille med denne strengeinstrument konstellation da fokus ofte er mere på musikken og empatien end på hvad det er for instrumenter der spilles på. Musikerne spiller et frit collageagtigt soundtrack til nu. Inspirationen er nu og her i 2019 med respekt for fortidens musik. Trioen presser spontant deres musikalitet til det yderste og finder nye lyde og veje på deres instrumenter.

MoSaIc
En genrebrydende, samt sansemættende potpourri af et orkester melder sig på banen, når ti musikere fra Europa og Mellemøsten kombineres i ét fælles harmonisk udtryk. Sammen udgør de The MoSaIC Project – en stærk blanding af alsidige musikere med forskellige nationaliteter og kulturelle baggrunde, der brænder for at mødes med publikum i øjenhøjde. I fællesskab udforskes det suveræne musikalske samspil med hinanden.

Som publikum får man den unikke chance for at opleve The MoSaIC Project spille deres første koncert til Moorjazz Festival, der lover kreativ leg med toner fra både den europæiske, samt mellemøstlige musikarv.

The MoSaIC Project udspringer af Creative Europe-projektet MoSaIC – Music for Sound Integration in the Creative Sector, hvor samarbejdspartnerne Ensemble Amadeus (IT), Koor&Stem (BEL), SOUND Cultural Foundation (RUM) og Swinging Europe (DK), skaber fundamentet for et internationalt, samt interkulturelt sammensat orkester af profesionelle europæiske og migrantmusikere kan bygge bro igennem musikkens klangfulde mangfoldighed.

Jamison Ross (US)
Jamison Ross er et af årets helt store navne til MOORJAZZ Festival. Den i New Orleans bosiddende trommeslager og sanger har en sjælden sammensætning af unik soul stemme og trommespil i verdensklasse og spiller for første gang i Danmark.

Han vandt i 2012 den prestigefulde “Thelonious Monk Jr. International Jazz Competition og blev i 2015 nomineret til en amerikansk grammy for “Best Jazz Vocal Album”. Siden har han tourneret verden rundt med egne grupper og bands som Snarky Puppy, Jon Cleary og diverse andre artister fra New Orleans.

Det er en af Jamison Ross første koncerter i Danmark med eget band og man kan virkelig se frem til en funky og gåsehudsfremkaldende koncertoplevelse ud over det sædvanlige med hans egen originale musik.

Karmen Rõivassepp
Karmen Rõivassepp Quartet er en ny og spændende Aarhus-baseret jazzkvartet, der består af Karmen på vokal, Simon Eskildsen på klaver, Adrian Christensen på bas og Daniel Sommer på trommer. Kvartetten kreerer musik inspireret af moderne jazz med en sofistikeret melodisk og harmonisk tilgang, et veludviklet musikalsk samspil og en unik legesyge. Alt sammen noget, der puster nyt liv i genren. Rõivassepps musik inviterer lytteren med ind i et univers af ægte lykke, stille melankoli og skjult sorg via besnærende melodier og ærlig historiefortælling på både engelsk og estisk.

Karmen Rõivassepp Quartet udgav i juni 2018 deres debutalbum “Dance Of Sounds”, der fik flotte ord med på vejen af anmelderne. Værket sikrede endda folkene bag en nominering i kategorien The New Danish Jazz Artist til Danish Music Awards 2018. Pladen forener Karmens rene, klare stemme og kvartettens legesyge samspil. På den måde får albummet det bedste frem i hver enkelt musiker. “Dance Of Sounds” er kvartettens første store projekt, men det virker helt oplagt, at der må komme mere fra disse fire talentfulde jazzmusikere.

Jazzen på Genvisit (Børnejazz)
Fri improvisation i skøn forening med småbørnsuniverset! Jazzen på Genvisit var et brag af legende rytmer og motorisk, kreative indfald, da koncerter for småbørn i Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune og Horsens Kommune fik alle til at hoppe, danse og synge med tilbage i juni-måned!

Musikpædagog og jazzmusiker Morten ‘Musik’ Mosgaard og fem af de skarpeste ‘cats’ fra det aarhusianske jazzmiljø – Nicolaj Bugge, Frederik Sakham, Jonathan Schou, Maria Dybbroe og Frej Vammen Lesner inviterede vuggestuebørn med på en legende rejse gennem jazzens forunderlige kreative muligheder for at skabe et meningsfuld møde med jazzmusikken.

Nu kan man heldigivis genopleve den sprælske og humørsmittende musik igen, når de musikerne fra Jazzen På Genvisit tager på turné d. 4. – 9. november, hvor de bl.a. spiller som del af årets program!
Tilbage i juni truttede, legede og eksperimenterede Jazzen På Genvisit igennem mødet mellem jazzmusikere, småbørn i vuggestuer og dagsinstitutioner og pædagogstuderende fra VIA University College i Ikast og Horsens, som førte til to store familiekoncerter på VIA Pædagoguddannelsen i Ikast og Horsens Ny Teater til stor succes.

Videoer