Svaneborg Kardyb

MOORJAZZ Festival 2021

Beskrivelse

MOORJAZZ Festival 2021: Svaneborg Kardyb – Koncert på Fermaten, Herning – Lørdag d. 13. november 2021 kl. 21.00

OBS: Fremvisning af coronapas er et krav.

BEMÆRK: DENNE KONCERT INDGÅR OGSÅ I EN KONCERTPAKKE, HVOR DU FÅR TRE KONCERTER TIL TO KONCERTERS PRIS (300 KR.) – LÆS MERE HER.

Den danske jazzduo Svaneborg Kardyb er et af dansk jazz nyeste skud på stammen. Efter udgivelsen af duoens debutalbum, Knob, i foråret 2019 fulgte et hæsblæsende år med massiv opmærksomhed og anmelderroste koncerter i både ind- og udland. Duoen gjorde sig bemærket ved Danish Music Awards Jazz 2019 ved både at modtage prisen for Årets Nye Talent og Årets Danske Jazzkomponist, for deres ‘meditative grooves, deres naturlige tilgang til melodi og den udsøgte interaktion imellem dem.’

I efteråret 2020 udgav duoen opfølgeren, Haven, som en hyldest til naturen. De har forsøgt at indfange stemninger fra naturen ved blandt andet at bruge deres bedsteforældres sønderjyske og nordjyske stemmer, ligesom de har brugt lyden af et drømmende vindspil i en kolonihave. Musikken er skabt i de tidligste morgener, over den sorteste kaffe og er minimalistisk med et luftigt, sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger i et drømmende og groovy univers.

Line up:

Nikolaj Svaneborg: Würlitzer, synthesizer & klaver
Jonas Kardyb: Trommer & percussion

 

Support: Eline Hellerud / Christor Stangness

Nordisk tradition og nyskabning. Svaneborg Kardyb udgav albummet Knob i 2019, hvor stemmen fra “Et Lite Øyeblikk Bare” ikke var til at komme udenom. Vokalist Eline Hellerud Åsbakk fra Tromsø i det nordlige Norge skaber musik i et køligt, skandinavisk landskab. Med et ligefremt og ekspressivt univers tager hun lytteren med ud i den vilde natur, og hjem igen. Teksterne og musikken kredser om og beskriver rastløshed og melankoli, men også forårssol og optimisme.

Inspirationskilderne er salmer og folketoner fra den nordnorske landsdel, samtidig har hun en stærk forankring i det eksperimentelle og improvisatoriske fra jazzen. Eline udforsker kvaliteter og karaktertræk ved den gamle norske musiktradition og skaber noget nyt ud fra det.

Eline har modtaget flere priser og stipender for sine kompositioner og tekster og har udgivet to soloalbums: Utenfor i 2015 og Av Eller På i  2019. Sidstnævnte feat. Arctic Philharmonic. Ved siden af samarbejdet med Svaneborg Kardyb er hun sanger i Improensemblet Oslo 14 og turnerer i Norge med sin egen kvartet. I 2021 laver hun en stor tværfaglig koncertforestilling med musik for sang, fire kontrabasser og live tegning til Festspillene i Nordnorge, sammen med komponist Agnes Ida Pettersen og dansekunstner Katja Schia.
Til denne koncert spiller hun med enkelt kontrabassist Christor Stangness, som også er fast medlem af hendes norske band.

Videoer