MOORJAZZ Festival

MOORJAZZ Festival er et unikt samarbejde mellem Fermaten og Swinging Europe, der har forenet kræfterne i at skabe en kulturbegivenhed, der også indenfor jazzgenren kan markere Herning på det musikalske landkort. Med i arrangørgruppen er også Niels Overgaard, der står bag musikbloggen Jazznyt, som er en af landets mest anerkendte musikblogs.

MOORJAZZ Festival byder på et festivalkoncept, som ikke er set før i Herning. Programmet byder på en ambitiøs blanding af internationale og danske jazzkunstnere, krydret med jazztalks, masterclasses og DJ-sessions. Festivalen præsenterer således både store koncerter med drøn på og små intimkoncerter, hvor publikum kommer helt tæt på musikken.

 

MOORJAZZ Festival 2021

I 2021 rykkede MOORJAZZ Festival endnu engang ind på Fermaten.

 

MOORJAZZ Festival 2020

2020 blev et anderledes år for mange ting; også MOORJAZZ Festival, hvor covid-19 skabte en skæv ramme for den kulturelle oplevelse. Festivalen, som dette år ligeledes skulle være afholdt over én dag på HHHerning, blev gentænkt, så alle retningslinjer kunne overholdes.

Festivalen forlod således sine vante rammer på Højskolen, og koncerterne blev i stedet fordelt over flere dage og flere steder i byen. Det betød, at publikum fra den 29. oktober til den 8. november kunne opleve jazz på Fermaten, Herning Bibliotek, HEART, Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Gullestrup Kirke og Fermaten.

2020 bød desuden på foredrag med jazz-anmelder Niels Overgaard og en jazzcamp for piger, som kulminerede, da pigerne gav koncert for deres forældre på Fermatens scene.

Disse kunne opleves på MOORJAZZ Festival 2020:

Du kan opleve eller genopleve numre fra en del af koncerterne på MOORJAZZ Festivals Youtube-kanal.

 

MOORJAZZ Festival 2019

Første udgave af MOORJAZZ Festival blev afholdt på HHHerning, det forhenværende Herning Højskole. Det markante, høje hus er i dag en fredet bygning fyldt med kunst og historie – og en fantastisk, stemningsfuld ramme at placere festivalen i.

Festivalen bød dette år på fire scener: Sekskanten, Auditoriet, Pejsestuen og Kunstnerlejligheden.

Derudover bød festivalen på helt særlige gastronomiske og sanselige oplevelser i samspil med musikken. Udover en række lækre madboder, tilbød festivalen på en såkaldt jazz-dinner, hvor gæsterne kunne nyde en 3 retters aftenmenu akkompagneret af god jazz.

Disse kunne blandt andet opleves på MOORJAZZ Festival 2019:

Billeder: Tobias Mølsted Helms