SPIL NYT

SPIL NYT er et projekt, hvis formål er at skabe et stærkt regionalt netværk, der kan understøtte udviklingen af lokale talenter indenfor rytmisk musik. Projektet styrker ikke blot samarbejdet og kompetencerne blandt lokale kulturaktører (spillesteder, musikskoler osv). SPIL NYT styrker samarbejdet og kompetencerne blandt unge musikere, der får nye værktøjer til at udvikle sig kunstnerisk og erfaringsmæssigt.

På Fermaten tror vi på, at den lokale rytmiske scene har stor betydning for unges tilknytning til det lokalområde, de er opvokset i. Oplever man en opblomstring af dygtige lokale bands, smitter det også af på de næste generationer af musikere. De unge får nogen at spejle sig i og en tro på, at man også kan opnå succes udenfor de største byer. Dette giver tilmed unge, der ikke selv spiller musik, en stolthed over byen og et arrangement i det lokale kulturliv.

Projektet er forankret ved spillestederne, som både besidder en faglig viden samt et lokalt kendskab til musikmiljøet. Derudover er spillestederne stabile kulturinstitutioner, der er i stand til at videreføre netværket og har interesse i et stærkt samarbejde i området.

Derudover tilknyttes andre fagpersoner, der kan styrke arbejdet med talentudvikling – ex. professionelle sangskrivere, musikere eller branchefolk, der kan yde sparring eller fungere som konsulenter på projektet.

SPIL NYT har en række ambitiøse konkrete mål, som fra 2019-2024 skal realiseres:

  • Netværket skal udvides til at repræsentere fem kommuner
  • Der skal årligt afholdes to netværksmøder
  • Der skal afholdes ti årlige tværkommunale talentkoncerter, hvor unge får en hjælpende hånd på vej til scenen. Dette tiltag har fået navnet Frekvens Tour, og du kan læse mere her.
  • Der skal afholdes en årlig tilbagevendende camp for upcoming bands fra deltagerkommunerne med involvering af fagpersoner, musikere, professionelle sangskrivere m.fl., som styrker og udvikler de unge bands. Dette tiltag har fået navnet Musikstarter Camp, som du kan læse mere om her.
  • Fire bands fra regionen skal opnå et kunstnerisk niveau, der gør dem egnet til at spille på landets regionale spillesteder

Bag SPIL NYT står en lang række kommuner og kulturinstitutioner:

Du kan læse mere om SPIL NYT lige her.

Se mere om SPIL NYT her

Billeder: Henrik Bruun & Sofie Bach